""Inte konstigt att det fuskas""

Frågan är inte främst om Enskede IK:s dåvarande ordförande Bosse Ringholm gjort sig skyldig till skattebrott. Frågan är varför han som tidigare finansminister inte gjort något åt det utbredda myglet?.
Ringholmaffären fortsätter. Svenska Dagbladets krönikör Jan Majlard skriver om fallet:

”Den upprördhet som idrottsministern uttryckte när det gällde polisens försumlighet att kliva bakom skynken hos tobakister för att röja illegala spelautomater stod i bjärt kontrast till hans samlade hållning om svarta löner i egna klubben”.

Majlard menar att ändamålen helgar medlen så länge inte ekobrottsmyndigheten säger något annat veckan och han tycker inte heller att det är konstigt att det fuskas med gällande skatteregler.

Majlard utvecklar just ersättningens storlek med hänsyn till skatteeffekten:

”Engagemanget för att låt oss säga träna en divison IV-klubb kräver kanske tre (tränings)kvällar i veckan plus match.
I Enskede IK:s fall skulle en liknande arbetsinsats belönas med 50 000 kronor om året, plus 200 kronor för varje plockad poäng. Endast 18 000 kr skulle dock redovisas för skattemyndigheten.
Fair enough?
Tja, om tränaren ifråga har en civil årsinkomst på 300 000 kronor och får cirka 60 000 kronor kritvita kulor från fotbollen lagda uppe på det – hur mycket blir kvar?
Inte mycket med vår marginalskatt.
Därav den i vårt avlånga idrottsland tydligen så vedertagna omskrivningen till reseersättning”.

Majlard menar också att kärnpunkten är att frivilligt eller mindre betalt arbete inom idrotten med gällande regler inte främjas.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.