Kontraktet som avslöjar Ringholm

Bo Ringholm blir allt mera trängd. Nu kan Svt visa ett dokument där en aktuell tränare lockas med svarta pengar. Allt skedde under den tid då Ringholm var Enskede IK:s tränare.
Därmed bekräftas de svarta lönerna i Ringholms klubb

- Jag kan ingenting annat än göra än att välkomna Skatteverkets granskning och tycker att det är bra att klubbens ekonomi har gåtts igenom, säger Bosse Ringholm.

Tidigare tillbakavisade han alla uppgifter med bestämdhet:

- Vi har en mycket bestämd avsikt från klubbens sida att för de personer som är anställda i klubben med kontrakt eller på annat sätt betalar vi löner och sociala avgifter för.

Idag presenterar Sveriges Radios Ekot ett hemligt dokument. Det kontraktsförslaget är väldigt avslöjande och Ringholm har svårt att värja sig.

- Styrelsen har inte behandlat det här avtalet utan det är någon som gått bakom ryggen på mig och styrelsen.

Enligt Ekot var Ringholm ordförande i Enskede IK när klubben försökte locka en tränare med ett ”förmånligt kontrakt.

Tränaren erbjöds 50 000 kronor om året samt en bonus för varje vunnen poäng. Endast 18.000 av årslönen skulle redovisas som inkomstupppgift. Dokumentet hemligstämplades, men kommer ändå fram i dag.

Ekot uppger inte vilka personer som har skrivit under det slutliga avtalet. Den aktuelle tränaren accepterade villkoren utan invändningar.

Skatteverket har i sin granskning av klubben hittat reseersättningar som egentligen var löner till tränare och spelare. Under två års tid betalades det ut omkring 250 000 kronor i olika former av arvoden, ersättning för förlorad arbetsinkomst och reseersättningar.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen