Kontraktet som avslöjar Ringholm

Bo Ringholm blir allt mera trängd. Nu kan Svt visa ett dokument där en aktuell tränare lockas med svarta pengar. Allt skedde under den tid då Ringholm var Enskede IK:s tränare.
Därmed bekräftas de svarta lönerna i Ringholms klubb

- Jag kan ingenting annat än göra än att välkomna Skatteverkets granskning och tycker att det är bra att klubbens ekonomi har gåtts igenom, säger Bosse Ringholm.

Tidigare tillbakavisade han alla uppgifter med bestämdhet:

- Vi har en mycket bestämd avsikt från klubbens sida att för de personer som är anställda i klubben med kontrakt eller på annat sätt betalar vi löner och sociala avgifter för.

Idag presenterar Sveriges Radios Ekot ett hemligt dokument. Det kontraktsförslaget är väldigt avslöjande och Ringholm har svårt att värja sig.

- Styrelsen har inte behandlat det här avtalet utan det är någon som gått bakom ryggen på mig och styrelsen.

Enligt Ekot var Ringholm ordförande i Enskede IK när klubben försökte locka en tränare med ett ”förmånligt kontrakt.

Tränaren erbjöds 50 000 kronor om året samt en bonus för varje vunnen poäng. Endast 18.000 av årslönen skulle redovisas som inkomstupppgift. Dokumentet hemligstämplades, men kommer ändå fram i dag.

Ekot uppger inte vilka personer som har skrivit under det slutliga avtalet. Den aktuelle tränaren accepterade villkoren utan invändningar.

Skatteverket har i sin granskning av klubben hittat reseersättningar som egentligen var löner till tränare och spelare. Under två års tid betalades det ut omkring 250 000 kronor i olika former av arvoden, ersättning för förlorad arbetsinkomst och reseersättningar.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.