Kronofogden stoppades Halmstads konkurs

Halmstad Hammers möttes av nåd i tingsrätten i Halmstad. Kronofogden ger klubben en chans till, men 760 770 kronor måste fram till den 15 november.

Fyra veckor har klubben på sig för att undkomma konkurs. Kronofogden är inte lika tillmötesgående en gång till.

Det är en skatteskuld på trekvartsmiljon som äventyrar hela verksamheten. För att bemöta hotet berättade Hammers ordförande Mats Thomasson för tingsrätten att man arbetar efter två planer.

Klubben diskuterar med kommunen om ett borgenslån. Går inte det i lås återstår att vädja till privatpersoner och att de kan gå i borgen för ett lån.

Ställer då kommunen upp?

– Det kan jag inte svara på. Det behandlas som vilket ärende som helst och det är klart att vi kommer att ta ställning på något sätt, säger kommunstyrelsens ordförande Bengt Ekberg (s) till Hallands-Posten.

– Eftersom ärendet med stor sannolikhet måste gå till fullmäktige så kan det tidigast tas i slutet på november då fullmäktige sammanträder, säger han .

Kruxet är att den 15:e är stoppdatum. Parterna vill heller inte avslöja hur stor borgenssumma klubben har ansökt om.

Halmstad Hammers ordförande Mats Thomasson berättar:

- Det har varit jobbigt. Det är gamla skulder, gamla styrelsens skulder, sedan i mars-april och det visste vi om när vi tog över dagen innan midsommar.

– Vi hade hoppats på att vi skulle kunna göra en avbetalning på skatteskulden också. Allting annat har vi löst utom just den biten. Jag menar, kommunskulden var ännu större och dem har vi kommit överens med.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.