""RF-regler rena Kalle Anka-lösningar""

– Den svenska idrottssjälen är otroligt naiv och nostalgisk. Det är fult att tjäna pengar. Ett sådant här utspel som kring MFF går rakt in i den svenska idrottssjälen. Man måste också tillåta business i idrotten.
Jan Källman, varumärkesexperet och senior advisor på företaget Badge Board som specialiserat sig på idrottens varumärken, är tuff i sin kommentarer runt nyheten om att sju finansiärer vill ta över Malmö FF.

- De RF-regler som vi har i Sverige är inte tidsenliga, det är rena Kalle Anka-lösningar
Källman provocerar det traditionella idrotts-Sverige, det som RF styr och enligt normer och en moral som ligger bakåt i tiden.

– Att europeiska blickar skulle vara intresserade av Öresundsregionen är högst troligt. En investering i MFF och ett stadionbygge skulle garanterat ge en bra exponering under en lång tid.

- Jag kan tänka mig att det är många företag som skulle vilja vara med i ett sådant samhällsbygge, säger Källman i Sydsvenska Dagbldet

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.