Skatteskulderna sänkte hockeyklubben

Hockeyklubben Halmstad Hammers har försatts i konkurs vid Halmstad tingsrätt. Under året har föreningens skatteskulder vuxit till nästan en miljon kronor och det fick tingsätten att sätta stopp.
Därmed förlorade Hammers nya styrelse en lång kamp med dåliga finanser, trots stora ansträngningar och vissa framgångar senaste veckorna.
Janos Vas gick till NHL-klubben Dallas Stars och det berättigade Halmstad till 50 000 dollar, drygt 400000 kronor, varav den första utbetalningen skulle ske i veckan.
– Rena bingon eftersom det var pengar som vi inte alls hade budgeterat med, meneade ordföranden Mats Thomasson i förrgår.

Hammer skulle också få den första inbetalningen från de allsvenska klubbarnas gemensamma reklamavtal. Borträknat licenspengarna skulle det bli 80 000 kronor.
Det fanns också förhoppningar om att kommunen skulle ge borgen för ett lån på 1,5 miljoner kronor. Det i sin tur skulle öppna för de 20-talet sponsorer som har avvaktat läget.
– Jag har full förståelse för att de inte vill gå in innan konkurshotet är undanröjt. Men nu gäller det först att täcka upp för skatteskulden och efter det här är jag ännu mer optimistisk över att vi ska greja det, sa Thomasson.

I dag var samme Thomasson mycket besviken över utslaget i tingsrätten, utan att vilja lämna några kommentarer. Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Michael Englund var återhållsam:
- Vi kan inte lämna några utförligare kommentarer nu direkt. Vi måste avvakta tills vi vet vem som utses till konkursförvaltare och att vi får inleda en dialog med denne, säger

Konsekvensen blir att den allsvenska hockeytabellen kan få räknas om och många matcher ställas in.
- Vi har fått information om konkursbeslutet. Vi sitter i möte om detta nu nu, säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Michael Englund.
- Men vi vet att Halmstad överklagat beslutet. Vi får avvakta och se vad som händer med det, säger Englund.
I värsta fall blir det omfattande ändringar i serien.
- I så fall måste vi räkna om tabellen utan Halmstads matcher och spela klart allsvenskan med 15 lag.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.