Hisnande belopp runt VM-matchen

På svarta börsen kostade en biljett till mötet Sverige-England runt 20000 kr. Och när bedömare synade trupperna blev upptäckten att enbart David Beckham, som kändis och varumärke, värderas högre än hela den svenska uppställningen.
På svarta börsen kostade en biljett till mötet Sverige-England runt 20 000 kr. Och när bedömare synade trupperna blev upptäckten att enbart David Beckham, som kändis och varumärke, värderas högre än hela den svenska uppställningen. Sveriges preliminära startelva har ett värde av 358 miljoner kronor. Englands når egentligen osannolika 1,6 miljarder. En skillnad på cirka 1,3 miljarder kronor. Allt enligt Göteborgs-Posten som har tagit hjälp av flera agenter och fotbollsbedömareInte bara kvalité bedöms utan även ålder, position i laget och kommersiellt värde. Sålunda har två spelare som David Beckham och Wayne Rooney sådan status att de värderas runt 350 miljoner kronor vardera.  Ändå omges de av stort tvivel. Många bedömare tycker att David Beckham har blivit en sämre spelare, med en unik egenskap kvar, den att slå frisparkar. Men hans varumärke är exceptionellt stort och han anses vara världens mest kände spelare. Därtill den som har utvecklat den största industrin som omsätter miljardbelopp. Wayne Rooney värderas till 350 miljoner kronor, men med det speciella tillägget att enbart gäller i England. I övriga världen har Rooney inte alls samma status och en tydlig indikation är att han inte alls är het på den internationella spelarmarknaden. - Det är väldigt mycket som spelar in, säger spelaragenten Jonas Svensson. Mycket handlar såklart om vilka klubbar som är involverade och var på planen spelaren hör hemma. Zlatan Ibrahimovic är den största stjärna i svenska laget. Men 175 miljoner blir i den här jämförelsen till blygsamt belopp.
Andreas Isaksson är 24-årig världsmålvakt, men just positionen hejdar en högre värdering och hans marknadspris beräknas vara 40 miljoner kronor.
- Han har redan erfarenhet av två slutspel (VM 2002, EM 2004) och ett som pågår, men målvakter generellt sett betingar ett lägre pris. Tack vare att flera storklubbar har visat intresse tror jag att 40 miljoner är en rimlig uppskattning, säger Jonas Svensson.

Tisdagskvällens heta gruppfinal fick biljettpriserna att stiga likt en raket. Bara timmarna före avspark gällde sanslös 20 000 kronor för en sådan värdehandling.
GP:s team i Köln fick ett erbjudande om fyra biljetter.
- Jag har en sändning på väg in, förklarade mannen som visade upp ett knippe VM-biljetter.
Hur mycket kostar en biljett, frågade reportern.
- Det är marknadspris som gäller, upplyste "Jeff".
Och vad är det?
- Ungefär 2 000 euro.
Ungefär 19 000 kronor. Då återstod några timmar och priset antogs stiga ytterligare.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Men kända föreläsare med  intresse för elitidrott i allmänhet och damidrott i synnerhet marknadsförs ett seminarium i i samband vid F17EM i fotboll i Malmö den 15 maj..
Tre före detta kvinnliga toppidrottare som idag har andra karriärer inom idrotten, samt en idrottsprofessor, ska prata om elitidrottens förutsättningar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.