Hisnande belopp runt VM-matchen

På svarta börsen kostade en biljett till mötet Sverige-England runt 20000 kr. Och när bedömare synade trupperna blev upptäckten att enbart David Beckham, som kändis och varumärke, värderas högre än hela den svenska uppställningen.
Annons

På svarta börsen kostade en biljett till mötet Sverige-England runt 20 000 kr. Och när bedömare synade trupperna blev upptäckten att enbart David Beckham, som kändis och varumärke, värderas högre än hela den svenska uppställningen. 

Sveriges preliminära startelva har ett värde av 358 miljoner kronor. Englands når egentligen osannolika 1,6 miljarder. En skillnad på cirka 1,3 miljarder kronor. Allt enligt Göteborgs-Posten som har tagit hjälp av flera agenter och fotbollsbedömareInte bara kvalité bedöms utan även ålder, position i laget och kommersiellt värde.

Sålunda har två spelare som David Beckham och Wayne Rooney sådan status att de värderas runt 350 miljoner kronor vardera.  Ändå omges de av stort tvivel.

Många bedömare tycker att David Beckham har blivit en sämre spelare, med en unik egenskap kvar, den att slå frisparkar. Men hans varumärke är exceptionellt stort och han anses vara världens mest kände spelare. Därtill den som har utvecklat den största industrin som omsätter miljardbelopp. 

Wayne Rooney värderas till 350 miljoner kronor, men med det speciella tillägget att enbart gäller i England. I övriga världen har Rooney inte alls samma status och en tydlig indikation är att han inte alls är het på den internationella spelarmarknaden.

- Det är väldigt mycket som spelar in, säger spelaragenten Jonas Svensson. Mycket handlar såklart om vilka klubbar som är involverade och var på planen spelaren hör hemma. Zlatan Ibrahimovic är den största stjärna i svenska laget. Men 175 miljoner blir i den här jämförelsen till blygsamt belopp.

Andreas Isaksson är 24-årig världsmålvakt, men just positionen hejdar en högre värdering och hans marknadspris beräknas vara 40 miljoner kronor.
- Han har redan erfarenhet av två slutspel (VM 2002, EM 2004) och ett som pågår, men målvakter generellt sett betingar ett lägre pris. Tack vare att flera storklubbar har visat intresse tror jag att 40 miljoner är en rimlig uppskattning, säger Jonas Svensson.

Tisdagskvällens heta gruppfinal fick biljettpriserna att stiga likt en raket. Bara timmarna före avspark gällde sanslös 20 000 kronor för en sådan värdehandling.
GP:s team i Köln fick ett erbjudande om fyra biljetter.
- Jag har en sändning på väg in, förklarade mannen som visade upp ett knippe VM-biljetter.
Hur mycket kostar en biljett, frågade reportern.
- Det är marknadspris som gäller, upplyste "Jeff".
Och vad är det?
- Ungefär 2 000 euro.
Ungefär 19 000 kronor. Då återstod några timmar och priset antogs stiga ytterligare.

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Stockholm Challenge är nytt i fotbolls-Sverige. Det handlar om ett gemensamt initiativ av AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Syftet och målsättningen är en  försäsongsturnering, Stockholm Challenge, och propaganda för damfotboll i Stockholm. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.