Chelsea värt 400 miljoner euro

Fotbollsvärldens dyraste fotbollslag är Chelsea. 27 spelare betingar tillsammans ett värde om 400 miljoner euro, 3,8 miljarder svenska kronor.
Annons

Fotbollsvärldens dyraste fotbollslag är Chelsea. 27 spelare betingar tillsammans ett värde om 400 miljoner euro, 3,8 miljarder svenska kronor. 

Tyska fotbollssajten Transfermarkt har satt pris på alla världsstjärnor och de främsta klubbarna och kommit till den föga oväntade slutsatsen att Chelsea slår alla som helst rekord.  

Med Roman Abramovitj och hans feta plånbok är allt möjligt. Som till exempel att köpa Andrej Shevchenko från Milan, där han varit sedan 1999. Under sin första säsong i klubben vann han skytteligan i serie A och har sedan dess varit en pålitlig skyttekung och svarat för 173 mål. Endast Gunnar Nordahl har gjort flera mål i den rödsvartrandiga tröjan  

Miljardären gav sig inte förrän han hade fått Shevchenkos påskrift. Ungefär som Abramovich ovillkorligen önskade ha texten "VIP 1" på sin registreringsskylt på bilen. Det ordnade sig slutligen till priset av nästan fyra miljoner kronor. Den summan krävdes för att övertyga myndigheterna i Storbritannien. Den som senaste hade samma skylt var påve Johannes Paulus II. 

Abramovich gav också sin stab i Chelsea klartecken till att köpa Michel Ballack från Bayern München. Ytterligare en sådan där osannolik transfer. Shevchenko lär ha kostat 50 miljoner euro, Ballack blev säkerligen inte så mycket billigare. Allt med konsekvens att Chelseas 27 spelare är värda 3,8 miljarder kronor med Shevchenko som etta på 51 miljoner euro, dvs 470 miljoner kronor.

Barcelona och Real Madrid är värda 3,4 respektive 3,2 miljarder kronor. Ronaldinho  är värd sin vikt i guld, i dubbel bemärkelse, för Barcelona. 640 miljoner kronor är hans marknadsvärde medan Real Madrid har sina guldklimpar i Ruud van Nistelroy (300 miljoner kronor) och Ronaldo (250 miljoner). Däremot bedöms Beckhams värde till inte mer än 200 miljoner kronor.

Zlatan Ibrahimovich får av Transfermarkt, ett värde av 230 miljoner kronor medan David Trézéguet lite överraskande bedöms som bättre, vilket är lika med 275 miljoner. Ett värde, vilket är mera förståeligt, som målvakten Gianluigi Buffon också uppnår.

Förutom Zlatan finns några svenskar rankade, som Fredrik Ljungberg, Arsenal, 130 miljoner kronor, Kim Källström, Olympique Lyonnais, 70 miljoner, Olof Mellberg, Aston Villa, 67 miljoner och Andreas Isaksson, Stade Rennes, 55 miljoner.
 

Här listan över Europas mest värderade fotbollsklubbar:
1 Chelsea 3,8 miljarder kronor
2 Barcelona 3,4 miljarder kronor
3 Real Madrid 3,2 miljarder kronor
4 Inter 2,3 miljarder kronor
5 Manchester United 2,25 miljarder kronor
6 Milan 2,1 miljarder kronor
7 Arsenal 2,1 miljarder kronor
8 Juventus 1,9 miljarder kronor
9 Liverpool 1,9 miljarder kronor
10 Atletico Madrid 1,75 miljarder kronor
Källa: Transfermarkt

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Stockholm Challenge är nytt i fotbolls-Sverige. Det handlar om ett gemensamt initiativ av AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Syftet och målsättningen är en  försäsongsturnering, Stockholm Challenge, och propaganda för damfotboll i Stockholm. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.