Nu måste Beckham välja

60 miljoner i lön från Real Madrid, arvoden om 50 miljoner från Adidas, 25 från Gillette, 30 Motorola, 25 från Pepsi och så lite smått och gott från andra reklamupprag, cirka – 8 miljoner.Det är David Beckhams lön för 2005.I dag råder andra villkor.
Annons

60 miljoner i lön från Real Madrid, arvoden om 50 miljoner från Adidas, 25 från Gillette, 30 Motorola, 25 från Pepsi och så lite smått och gott från andra reklamupprag, cirka – 8 miljoner.Det är David Beckhams lön för 2005.I dag råder andra villkor. 

David Beckhams varumärke avtar i styrka.Han får spela allt mindre i Real madrid, han är petade ur engelska landslaget och som en konsekvens blir PR-uppdragen färre.

Han kanske tycker det är skönt att slippa det värsta uppmärksamheten, han funderar kanske på att trappa ned, han blir möjligen motiverad och vill visa att han inte är förbrukad eller annars väljer han att flytta till USA och en ny karriär.

David Beckham är fotbollsvärldens störste kändis och media älskar att spekulera kring den här mannen och vad han nu ska göra i livet. Med eller utan sin hustru Victoria.Det är killen som är ett levande varumärke och sägs betinga ett värde om en miljard kronor. Själv säger han inte så mycket. Många andra gissar och antar desto mera.

Aftonbladet säger hans rådgivare:- För våra kunder är David Beckham först och främst en stilikon och i andra hand en fotbollsspelare. Vi tror inte att petningarna kommer att påverka vår försäljning av hans produkter, säger Tim Hughes, som med sitt Superdrug ligger bakom Beckhams doftkollektion.
- Han är större än hela Englands landslag. Amerikanerna, japanerna – de bryr sig egentligen inte om engelsk fotboll, men de vet ändå vem Beckham är. Han står nästan över sport, anser marknadsanalytikern Gordon Macmillan.

Medan andra tyckare menar:

- Beckhams kommersiella dragningskraft grundas i hans kredibilitet som professionell fotbollsspelare. Försvinner den så kommer hans förhandlingsposition och hans möjligheter att få nya, stora kontrakt påverkar väldigt negativt, säger branschbedömaren James Park.

- Det här kan mycket väl vara början till slutet för ”Brand Beckham”. Det hade en stark grund att stå på så länge han spelade för England. Nu verkar grunden vara borta, tycker PR-gurun Max Clifford.

Läs mera om David Beckham

 

 

 

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Inte en dag utan nyheter och spekulationer runt när, var hur  ishockey-VM ska spelas. Till Belarus vill ingen, men det är värre med beslut. Internationella Ishockeyförbundet har beslutsvånda Belarus. Men nu gör en dansk journalist, Klaus Zaugg, ett avslöjande. Denne man ska ha tillgång till exklusiva uppgifter och hävdar med bestämdhet att Danmark, Lettland och Slovakien tar över som arrangör.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.