Percy har betalat 68 miljoner

Nu är det offentligt. Bara under de senaste åren har Percy Nilsson bidragit med 68 miljoner för att rädda Malmö Redhawks. - Det är inget jag ligger i sängen och vrider mig om natten för, säger han efter föreningens odramatiska årsmöte som tog cirka 25 minuter.

Nu är det offentligt. Bara under de senaste åren har Percy Nilsson bidragit med 68 miljoner för att rädda Malmö Redhawks.

- Det är inget jag ligger i sängen och vrider mig om natten för, säger han efter föreningens odramatiska årsmöte som tog cirka 25 minuter.

 

Efter två år av en något mindre framträdande roll är Percy Nilsson tillbaka som ordförande i föreningen. Han tyckte att det var lika bra det. Han avser den betydelse han har för klubben och inför anpassningen till den nya arenan i Hyllie och den eventuella bolagiseringen av klubbens A-lagsverksamhet.

Allt är Percys verk.

Karln är makalös. Det finns ingen person i svensk idrott som tillnärmelsevis betyder så mycket för en enda klubb som just Percy Nilsson.

Som byggmästare har han uträttat mycket och tjänat mycket. Onekligen har hans traditionella värv att skapa byggnader varit sällsynt framgångsrik. Vilken person har annars råd att ta 68 miljoner kronor ur både egen ficka och sina företags fickor för att finansiera en idrottsverksamhet?

 

Bedömare gör gällande att den egentligen summan är bra mycket större.

Ett lån om 68 miljoner är vad som avses i Malmö Redhawks årsredovisning under "Ansvarsförbindelser" med underrubriken " Villkorat kapitaltillskott".

Där står 68 589 087 kronor, med Percy Nilsson som avsändare.

Utan de pengarna hade Redhawks varit utraderad som elitförening eftersom elitlicensen hade rykt.

En dag ska han få tillbaka pengarna, är det tänkt. Den dagen då föreningen går med vinst. Men Percy Nilsson har en option på att genomföra en bolagisering.


Percy Nilssons ideliga livräddningar i klubben innehåller svindlande belopp. 14,5 miljoner i tillskott för senaste året (då tog Malmö ändå in 29 miljoner), 30,1 miljoner året dessförinnan, och förmodligen krävs 25 miljoner nästa gång.

 

I Sydsvenska Dagbladet konstaterar Percy Nilsson lakoniskt:
– Kommer att kosta vad det kostar. Bara att konstatera, vill man gå upp kostar det, men man kan inte hålla på så här i åratal. Jag ser det här som en garanti för föreningen. Sedan får man hoppas att vi kan spara, inte ödelägger allt, och ökar intäkterna. Hoppas också att Malmöborna hjälper till, går på hockey och sponsrar. Den lönekostnaden vi har nu har vi täckning för, säger Percy Nilsson.

- Den viktigaste frågan är att vi går upp direkt igen, det finns inget att be för. Nu får det vara slut på tramset. Slut på pendlandet mellan elitserien och allsvenskan. En snar återetablering i högsta serien är av högsta prioritet.

Percy Nilsson kontrollerar arenabolaget, äger rätten till att bolagisera föreningen och är dessutom den störste mecenaten.
Han umgås med annorlunda grepp för att få finansiering av både Hyllie Arena och klubben. Som kanske att sälja en del av arenan.
- Vi söker samarbetspartners. Arenabolaget kommer att ha 450 miljoner kronor i eget kapital när det här är klart. Det kan också bli så att Malmö Redhawks blir dotterbolag till arenabolaget (Parkfast AB). 

Läs mer
 

 

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.