David Beckhams nya PR-klipp

Först var det en nyhet att David Beckham skulle träna med Milan i ett par månader. Nu kommer nästa avslöjande – när han ändå är där passar han på att spela i den rödsvartrandiga tröjan under våren.

Ingen inbillar sig att det bara råkade bli så. Beckhemsimperiet kan affärsstrategi, dvs hur pengarna ska uppnå full ränta.

David Beckhams spel i LA Galaxy täcker in dem amerikanska kontinenten, nu ska affärsmöjligheterna förstärkas ytterligare i Italien, ja, i hela fotbollsvärlden.

Han kan fortfarande

Milans ordförande, Adriano Galliani, känner sig föranledd att påstå:

- Det är inte bara en pr-operation, det är en riktigt bra värvning.

LA Galaxy har missat slutspelet och under uppehållet i den amerikanska ligan uppstår möjligheten att David Beckham kan återvända till Europa för att spela fotboll – och framför allt ska Beckham visa att han fortfarande har mycket ogjort i konkurrensen med de främsta spelarna.

- Han kommer att vara tillgänglig för Ancelotti i ligan och i Uefacupen, säger Galliani.

Efter att ha spelat i Spanien och England tidigare, kommer han nu prova på den italienska fotbollen.

Anschutz bakom strategin
Den amerikanska ligan, MLS, och LA Galaxy satsar 1,7 miljarder kronor för att David Beckham ska öka intresset för fotboll i USA.

– Jag ser fram emot utmaningen att få världens största sport att växa i ett land som är lika passionerat när det gäller sport som mitt eget. Jag åker inte bara dit för pengarnas skull som folk tror. Förhoppningsvis kan jag hjälpa till att bygga ett lag som har stor potential, deklarerade Beckham när han anlände till USA.

LA Galaxy ägs av Anschutz Entertainment Group, AEG, och leds av Philip Anschutz. Företaget har lotsat fram David Beckham vars marknadsvärde har stigit enormt de senaste åren, inte bara i Europa utan också via lanseringar i Asien.

Beckham som stjärna och som ikon byggs med stor framgång via försäljning av allehanda prylar och kläder.

Parets nya varumärke

Han själv är världens bäst betalde spelare med en årslön om 340 miljoner kronor. Då rör det sig om förtjänsten från hans spel på fotbollsplanen. Därtill kommer vad affärsimperiet förmedlar och inte minst vad fru Beckham generar.

Själv har David Beckham lukrativa reklamkontrakt med Gillette, Pepsi, Adidas och Vodafone.

David och Victoria Beckham har samlat sina reklamintäkter under det nya varumärket Liberation. Dit styrs allt vad paret tjänar på mode, musik, film och sport etc.

När Franska Football France i april inventerade fotbollsvärldens mest välavlönade aktörer framkom att David Beckham har en årslön om 340 miljoner kronor i år. Det ska inkludera lön, reklamintäkter och sponsorkontrakt.

De bäst betalda spelarna var då:

1. David Beckham (Los Angeles Galaxy), 31 miljoner euro

2. Ronaldinho (Milan), 24,1 miljoner euro

3. Lionel Messi (FC Barcelona), 23 miljoner euro

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.