Fler spelar mer i golf-Sverige

En återhämtning pågår i Golf-Sverige. Nu rapporteras om att visst minskar antalet golfspelare, men i gengäld är det flera som spelar flitigt. I synnerhet i juli då antalet golfronder slog rekord.

- Vi mäter bara antalet bokningar. Hur många av dessa som blev faktiska ronder är svårt att säga. Men bokningsstatistiken i GIT borde ändå säga rätt mycket om spelfrekvensen, säger Bo Bengtsson, vd för Golfsystem AB, till golf.se.

På årsbasis består ökningen av nio procent jämfört med i fjol. Januari – juli uppmättes 5 051 770 ronder. Det ska jämföras med fjolårets 4 652 258 ronder.

Juli bjöd på omväxlande väder och det gynnade golfen. Totalt bokades 1 591 788 ronder och det är drygt 60 000 ronder fler än juli i fjol.

- Måndagen den  27 juli satte vi nytt bokningsrekord med totalt 81 216 bokningar, säger Bengtsson.

Han rapporterar också om att allt flera spelare bokar starttider via nätet. Nästan varannan rond sker via den typen av bokning. Men fortfarande föredrar de flesta att göra en tidsbeställning via telefon eller vid själva besöket på klubben.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.