Idrottsvärldens främsta varumärken

Här är topplistan över idrottsvärldens främsta varumärken. Det är tidningen Sportspro Magazine som har ägnat mycket kraft åt på att försöka sammanställa alla arrangemang och dess värde. Amerikanska NFL toppar medan Ferrari bedöms som främst av allt i Europa.

USA toppar, föga oväntat. Amerikansk fotboll, baseball, basket och Nascar slår allt annat. Ferrari och Manchester United representerar Europa. Här finns också ikoner som Tiger Woods och David Beckham på listan som totalt rymmer 200 varumärken efter att Sportspro Magazine har bedömt 500 idrotter/evenemang/enskilda utövare från hela världen och deras respektive kommersiella värde.

SportsPro Magazine gör också en intressant bedömning – nämligen den att idrotten världen över sysselsätter över 126 500 beslutsfattande chefer som jobbar med finansiering, marknadsföring och för att främja idrotten.

Här listan över de 15 bästa: (varumärke, värder i dollar resp kronor)

1. National Football League    4,5 (33,3)
2. Major League Baseball     3,9 (28,8)
3. National Basket Ball Association     2,3 (17,0)
4. Nascar    1,9 (14,0)
5. World Cup     1,7 (12,6)
6. Indian Premier League, cricket     1,6 (11.8)
7. Ferrari      1,5 (11,1)
8. Manchester United      1,49 (11,0)
9. Formel 1     1,45 (10,7)
10. Dallas Cowboys    1,27 (9,4)
11. Tiger Woods      1,25 (9,2)
12. New York Yankees     1,19 (8,8)
13. Champions League     1,10 (8,1)
14. Real Madrid    1,07 (7,9)
15. Sommar-OS     1,02 (7,5)

Källa: SportsPro Magazine.

Acer (inte verifierad)

tis, 2009-08-18 16:40

1. Värdelös lista. Vart är

Värdelös lista. Vart är världens bästa fotbollsliga, engelska Premier League nånstans? Den är självskriven på såna här listor!

Nu kommer efterräkningarna. Statligt stöd har betalats ut i mångmiljonbidrag till idrottsföreningar, men hela tiden har det upprepats att det skulle ske en kontroll av beloppens riktighet. Enligt Tillväxtverket avviker två klubbar från mängden, Leksand Hockey och AIK  Bandy. 

Totalt har 80 svenska föreningar beviljats minst 1 miljon kronor vardera i permitteringsstöd.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friend Har gemensamt tagit initiativ till till panelsamtal med rubriken "Trygga Ledare" angående barn och ungas trygghet inom idrotten. Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna  och deklarerade:

- Det är inte farligt att ta i de här frågorna. Det är en ren nödvändighet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.