Sportindustrin laddar också för VM

Berlin-VM och New York Maraton i antågande, då laddar sportindustrin. När Asics ska lansera en ny kampanj har företag valt Eurosport med ideliga tv-spotar och budskap via sajten, därtill full exponering av företagets stjärnor i Berlin.

Asics valde Eurosport för förmågan att nå konsumenter över hela Europa eftersom kanalen kan täcka 117 miljoner hushåll i 59 länder, därtill 9,9 miljoner Internetanvändare med sitt nätverk av hemsidor.

Den första vågen med nya Asics-kampanjen går via Eurosports tv-sändningar och sajter samt events i Berlin under VM 15-23 augusti. En andra våg fokuserad startar 22 augusti, samma dag som herrarnas maraton i Berlin, och kulminerar 1 november då New York Maraton äger rum. Asics har valt att koncentrera sin kampanj kring stora maratontävlingar för att visa sin relevans både för elitidrottare och motionärer.

På TV kommer kampanjens första del att omfatta nya 25- och 10-sekunders reklamfilmer samt specialproducerade program med några av stjärnorna i Asics stall, däribland finske spjutkastaren Tero Pitkamäki. Asics stora affischnamn, Lolo Jones, blir dessutom gäst i Eurosports dagliga magasin ”Berlin Photo Finish” som expertkommentator. 

TV-kampanjen ska stärkas med en onlinekampanj på Eurosports nätverk runt om i Europa. För att aktivera löpintresserade på internet har Asics tagit fram applikationen ”Real World Championships” där användarna kan interagera med andra löpare och Asics genom att ladda upp egna träningsresultat.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

MotionsSverige är i gång igen. Med värmen kom löparna  och det kan inte manifesteras bättre än en återkomst för Göteborgsvarvet, Sveriges enskilt största motionsevenemang. På lördagen springer över 44 000 löpare från drygt 60 nationer  och281 kommuner och de här löparna berikar Göteborg med åtskilliga miljoner, bådearrangörer och näringslivet gynnas

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.