Nya problem i Hammarby Bandy AB

Hammarby Bandy AB fortsätter att dras med ekonomiska problem. Först sänktes spelarlönerna med 30 procent i våras, sedan hävdes alla spelarkontrakt. Ändå värvades flera toppspelare och nu framkommer att klubben tvingas redovisa ett underskott på drygt två miljoner kronor.

Den förra säsongen blev smärtsam. Bolagisering och nya sponsorer i all ära, men minskade sponsor- och reklamintäkter slog hårt mot klubben.

I förvaltningsberättelsen för bolaget redovisas ett minskat kapital och vid bokslutet den sista april återstod endast 200 000 kronor.

- I fjol var det ett negativt år, men det finns ingen krisstämpel på Hammarby. Det ser ut som att vi kommer att kunna få en helt annan ekonomi den här säsongen, säger ordföranden Kenneth Kvist till TT.

Samtidigt tilltar en optimism i föreningen. Spelartruppen är avsevärt förstärkt, inte minst med skyttekungen Patrik Nilsson och antalet sålda säsongskort till Zinkensdamm har stadigt ökat.

Ändå finns planerna på en nyemission i Hammarby Bandy AB i förhoppning om att få in mera pengar och förbättra likviditeten.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.