Så stor är Svennis förmögenhet

Sven-Göran Ericsson, är uppe i en förmögenhet om 172 miljoner. Åtta tränarjobb i olika klubbar samt rollen som förbundskapten i England har inneburit att värmlänningen har haft höga löner.

IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, tillbaka till Benfica, Sampdoria, Lazio, England, Manchester City, Mexiko och nu Notts County som grädde på moset. Som sportchef med ett kontrakt i fem år tjänar han 23 miljoner kronor årligen.

Pengar som han har investerat i bl a hus i London och Portugal samt en herrgård hemma i Värmland.

Det är den brittiska tidningen FourFourTwo som har granskat inkomsterna för tränarna i England. De utgör en samling rika gossar. Fabio Capello var en välbärgad man redan innan han kom från Italien till England. Han har haft råd att köpa konst för nära 200 miljoner och har en total förmögenhet på 344 miljoner.

Så här ser listan ut för tränare som är verksamma i England:

1. Fabio Capello, 63 år, 344 miljoner kronor.Förbundskapten i England.

3. Sir Alex Ferguson, 67 år, 252 miljoner kronor. Tränare i Manchester United

4. Carlo Ancelotti, 50 år, 195 miljoner kronor. Tränare i Chelsea.

5. Sven-Göran Eriksson, 61 år, 172 miljoner kronor. Sportchef i Notts County.

    Arsène Wenger, 68 år, 172 miljoner kr. Tränare i Arsenal.

7. Harry Redknapp, 62 år, 115 miljoner kr. Tränare i Tottenham Hotspur.

8. Rafa Benitez, 49 år, 103 miljoner kr. Tränare i Liverpool.

    Martin O´Neill, 57 år, 103 miljoner kr. Tränare i Aston Villa.

10. Mark Hughes, 45 år, 92 miljoner kr. Tränare i Manchester City.

Källa: FourFourTwo

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.