Adidas laddar inför VM i Sydafrika

Inför VM i Sydafrika presenterar adidas Predator®_X – den tionde generationen av världens mest sålda fotbollssko, utvecklad i över fem år med hjälp av Zinedine Zidane och noggrant testad av över 150 fotbollsspelare på alla nivåer.Storstjärnor på rad ska marknadsföra skon.

Gerrard, Xavi, Beckham, Ballack, Raul, van Persie, Diego, Vieira - det är iomponerande samling av stjärnor som ska föra ut skon över världen. TIll den skaran hör också två svenskar, nämligen Patrik Elmander och Tobias Hysén.

X står för nummer tio och med lanseringen av Predator_X adderar adidas just den tionde generationen till Predator – världens mest sålda fotbollssko. Sedan skon introducerades 1994 har den kontinuerligt utvecklats i nära samarbete med världens främsta spelare för att hela tiden ligga i framkant i utvecklingen av nya teknologier för maximal prestation, funktion och design.

Utvecklingen leder hela tiden till nya innovationer. Här gäller en teknologi benämnd PowerSpine som fungerar, precis som namnet antyder, som skons ryggrad - flexibel i ena riktningen för ett mjukt löpsteg och styv i den andra för maximal utväxling i skottmomentet.

PR-texten lovar mycket "Tack vare PowerSpine ger Predator_X en oöverträffad kraft i tillslaget på bollen, hela sju procent mer än sina föregångare".  Och som om inte det vore nog toppar man upp med "Den genomsnittliga tillslagskraften i ett skott kan jämföras med ett slag från en tungviktsboxare".

Skott med en hastigheter upp till 110 km/h utlovas.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Svensk Gymnastik växer - som inget annat förbund. Efter ett stort tapp under pandemin vände kurvan över antalet medlemmar i fjol och trenden håller i sig i år. Siffrorna för 2023 visar en total ökning om sex procent, eller 13 763 aktiva. inte mindre än 237 201 individer är aktiva i 924 föreningar, över hela landet. I 259 av Sveriges 290 kommuner finns minst en gymnastikförening.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.