9 miljoner måste in före 12 maj

Kravet är tufft – det gäller att samla ihop 9 miljoner före den 12 maj. Då kan Björklöven räddas från undergång. Nu kraftsamlar näringslivet i Umeå och pengar börjar strömma in.
Annons

Jens Hellgren var utsedd till tränare tillsammans med Larts Modin och han kan intyga hur hårt ett allt större antal affärsmän i Umeå nu anstränger sig.

Pengar från oväntat håll

- Som när en Ica-handlare ställer upp med 400 000 kronor, han visar enormnt hjärta.

- Men för mig och Lars Molin finns det inte så mycket att göra, annat än att avvakta, och det dröjer ju inte så långe tills vi får definitiva besked, säger Jens Hellgren.

Tidningarna i Umeå berättar om räddningsaktionen.

Pengar kommer från de mest oväntade håll. Jörgen Wikström, före detta målvakt i klubben, har tillsammans med sin bror Richard Masiello, lovar över 100 000 kr.

Aldrig sponsrat förut

- Det har tagit hårt i mitt Löven-hjärta för vad som håller på att hända föreningen, säger den gamle Löven-målvakten.

- Vi är beredd och kan hjälpa till med mellan 100 000 och 150 000 tusen kronor, säger Wikström.

Västerbottens Folkblad berättar också om Mats Calla som äger ICA Supermarket på Teg  har gett klartecken till 400 000 kronor.

- Så mycket pengar har jag aldrig i mitt liv sponsrat en förening med förut. Men finns det inget alternativ längre. Det går inte att sitta på arslet och inte göra någonting åt den här situationen.

Konkursförvaltaren läste fel

Nyheten om att AB Björklöven lånat 1,7 miljoner kronor av själva föreningen rörde om känslorna betänkligt bland medlemmar, men nu framkommer att konkursförvaltaren Staffan Bäckström själv begick ett misstag.

- Jag kan bekräfta att jag läste fel i balansrapporten och blandade ihop två konton där jag läste mindre noggrant, säger Bäckström till VF-sporten.

Johan Björk leder räddningsaktionen av Björklöven. Han mobiliserar näringslivet efter att ha synat fakta och framför allt siffror i ekonomin.

"Tror på det här"

- Om vi klarar det här till den 12 maj är vi kvar i allsvenskan, säger Björk till Västerbottens-Kuriren.

Arbetet pågår och det gäller såväl en handlingsplan för dagens akuta situation som en framtida struktur på verksamheten. Detta för att skapa en trovärdighet inför alla berörda.

- Jag tror att det går. Annars skulle jag inte sitta här med dig. Det återstår otroligt mycket arbete, men det går att lösa det här om företagen och kommunen vill. Jag säger inte att vi klarar det, men vi ska göra allt för att undvika en konkurs.

IFK Göteborgs 2020 var året med ideliga varningar om ett kraftigt minus i ekonomin. Nu när bokslutet står det klart att spelarförsäljningar blev klubbens räddning.

Den vägen kom det in 22 miljoner.  De pengarna och ett statligt stöd om 18,2 miljoner höll IFK uppe.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.