9 miljoner måste in före 12 maj

Kravet är tufft – det gäller att samla ihop 9 miljoner före den 12 maj. Då kan Björklöven räddas från undergång. Nu kraftsamlar näringslivet i Umeå och pengar börjar strömma in.
Annons

Jens Hellgren var utsedd till tränare tillsammans med Larts Modin och han kan intyga hur hårt ett allt större antal affärsmän i Umeå nu anstränger sig.

Pengar från oväntat håll

- Som när en Ica-handlare ställer upp med 400 000 kronor, han visar enormnt hjärta.

- Men för mig och Lars Molin finns det inte så mycket att göra, annat än att avvakta, och det dröjer ju inte så långe tills vi får definitiva besked, säger Jens Hellgren.

Tidningarna i Umeå berättar om räddningsaktionen.

Pengar kommer från de mest oväntade håll. Jörgen Wikström, före detta målvakt i klubben, har tillsammans med sin bror Richard Masiello, lovar över 100 000 kr.

Aldrig sponsrat förut

- Det har tagit hårt i mitt Löven-hjärta för vad som håller på att hända föreningen, säger den gamle Löven-målvakten.

- Vi är beredd och kan hjälpa till med mellan 100 000 och 150 000 tusen kronor, säger Wikström.

Västerbottens Folkblad berättar också om Mats Calla som äger ICA Supermarket på Teg  har gett klartecken till 400 000 kronor.

- Så mycket pengar har jag aldrig i mitt liv sponsrat en förening med förut. Men finns det inget alternativ längre. Det går inte att sitta på arslet och inte göra någonting åt den här situationen.

Konkursförvaltaren läste fel

Nyheten om att AB Björklöven lånat 1,7 miljoner kronor av själva föreningen rörde om känslorna betänkligt bland medlemmar, men nu framkommer att konkursförvaltaren Staffan Bäckström själv begick ett misstag.

- Jag kan bekräfta att jag läste fel i balansrapporten och blandade ihop två konton där jag läste mindre noggrant, säger Bäckström till VF-sporten.

Johan Björk leder räddningsaktionen av Björklöven. Han mobiliserar näringslivet efter att ha synat fakta och framför allt siffror i ekonomin.

"Tror på det här"

- Om vi klarar det här till den 12 maj är vi kvar i allsvenskan, säger Björk till Västerbottens-Kuriren.

Arbetet pågår och det gäller såväl en handlingsplan för dagens akuta situation som en framtida struktur på verksamheten. Detta för att skapa en trovärdighet inför alla berörda.

- Jag tror att det går. Annars skulle jag inte sitta här med dig. Det återstår otroligt mycket arbete, men det går att lösa det här om företagen och kommunen vill. Jag säger inte att vi klarar det, men vi ska göra allt för att undvika en konkurs.

De står mot varandra. Amerikanska impopulära ägarefamiljen Kroenke och svenske Spotifygrundaren Daniel Ek med stora sympatier hos många tusen fans.

Båda parter vill skapa intrycket att de inte kommer att ge sig.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Idag finns det enbart tio procent kvinnliga ledare i den svenska OS-truppen. Det har SOK beslutat att ändra på.Ett tränarprogram för att matcha fram fler kvinnor är skapat, 20 kvinnor är utvalda. Till sommar-OS i Los Angeles 2028 och vinter-OS 2030 ska andelen kvinnliga tränare vara 35 procent.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

– Vi är glada över att få visa upp nya Champions League för världen, säger Nadine Kessler, damansvarig hos Uefa.

Det kan hon säg nu.hon tar stöd av Uefas beslut att Världens största damturnering kommer att få ett rejält ekonomiskt lyft efter att Uefa presenterat en ny ekonomisk modell på 24 miljoner euro, cirka 243 miljoner kronor.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.