Hans partaj gav klubben 585 000 kr

Elitserieklubben har inte kunnat betala skulderna och oron växte. Men i lördags kom hjälp på ett mycket speciellt sätt. Ordföranden fyllde år och önskade sig inte annat än pengar – till klubben. Det blev 585 000 kronor!

Det är bandyns elitserielag, IFK Vänersborg, som har problem med ekonomin. Pengarna räcker inte och ordföranden, förre moderate riksdagsmannen Stig Bertilsson fick plötsligt en idé inför sin 60-årsdag.

Han ställde till med tidernas fest i Arena Vänersborg, engagerade artister som Tommy Körberg och Jessica Andersson samt komikern Babben Larsson och skickade inbjudan till 1 000 personer.

De var mer än välkomna men det var inte blommor och presenter. Bertilsson önskade i stället pengar som skulle gynna hans bandyklubb.

Nog blev det ett rejält partaj – och skaplig behållning. Gästerna var givmilda och hans kära bandyklubb fick 585 000 kronor.

Men inte nog med det, hans ungdomsklubb, Södra Härene fick 100 000 kronor och till Lions Vårgårda som han tillhört i många år överlämnade han 50 000 kronor.

Till saken hör att han pröjsade hela kalaset själv, trerätters med dryck till 1 150 gäster, alla artister samt Ingvar Oldsberg som konferencier och arenahyra (drygt 38 000 kronor).

Karln gjorde något som ingen annan har gjort. I Vänersborg med omnejd är Stig Bertilsson en hjälte!

 

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Striden i Hockeyettan fortsätter, trots  Ishockeyförbundets uppmaning att avbryta bojkotten mot Boden och Karlskrona och vägran att spela matcher I de lagens arenor. 

På fredagen meddelade Piteå Hockey att fredagskvällens möte med Boden Hockey i Björknäshallen är inställd.  Olof Östblom, ordförande i förbundets tävlingsutskott är informerad och har lämnat över ärendet till tävlingsnämnden, ordförande Jonas Sandberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.