Mattias Ekström blir teamägare

Bara någon vecka innan premiären kommer nyheten att Mattias Ekström gör entré i STCC – som teamägare. Han ska alltså inte köra, men pengar och kontakt har också en viss betydelse. Det är där han ska göra största insatsen.

Vad han insats exakt består utav är hemlighållet. Samarbetspartner är Möller Bil Motorsport och budskapet är att Mattias Ekström är teamägare och ansvarig för en del av driften. Samtidigt ska han själv fortsätta att köra i DTM-serien i Tyskland. Den egna karriären kommer alltså att ta mycket tid även i fortsättningen.

Tionde säsongen i DTM

Mattias Ekström förbereder sig för sin tionde säsong i DTM och ser fram emot premiären på Hockenheims Rings bana den 25 april.  Timo Scheider är hans klubbkamrat även i år och dessutom har spanjoren Miguel Molina, 21 år, tillkommit. Men på tisdagen var det fullt fokus på team som ska vara hans eget.

- Det här är en stor och gedigen satsning med material att vinna, säger Mattias som i två år har drivit ett enbilsteam i JTCC, men nu är det dags för större satsningar.

Mattias Ekström Junior Team innefattar tre bilar i JTCC och två i STCC. I JTCC startar man med två VW Golf och en Audi A3. I STCC vässas två bensindrivna Seat Leon med Roger Eriksson och Dick Sahlén.

Nyheten innebär också ett slut på alla rykten runt Borvallen Motorsport och Mattias Junior Team.  Tobias Johansson basar för projektet 2010. Han hade ett av STCC:s största kontrakt förra året i ett samarbete med E-ON.

I december flyttades dock resurserna över till Volkswagen och Johanssons Brovallen Motorsport fick kliva åt sidan till förmån för KMS som numera styr Biogas.se-teamet.

Ingen revansch

Att Johansson kommer tillbaka och sätter två bilar på startlinjen kan hos många säkerligen ses som en revansch. Johansson själv håller dock en låg profil.

- Det är inte snack om någon revansch, vi är klara med varandra och det är ett avslutat kapitel. Nu börjar vi på ett blankt papper och i år har vi en stor och spännande satsning med alla förutsättningar att lyckas, säger Johansson.

I JTCC ställer Mattias Ekström Junior Team tre bilar på startlinjen. Fjolårets totaltrea Kevin Engman kommer att köra den Audi A3 som kört två säsonger i JTCC. Richard Javanainen och Gustav Rickhamre kör varsin Volkswagen Golf.

- Jag började själv när jag var i den åldern och fick chansen tack vare Picko Troberg och Rickard Rydell, säger Mattias Ekström.

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.