Michael Schumacher god för 9 miljarder

Fernando Alonso och Michael Schumacher är de F1-stjärnorna som tjänar allra mest. Alonso har, 250 miljoner kronor från Ferrari och Michael Schumacher får 210 miljoner kronor från Mercedes.

Det är gigantiska pengar i formel 1-cirkusen. Allt från vad stallen satsar på teknik och bilar till förarnas ersättning. Därtill alla sponsorer. De främsta förarna tjänar bra många miljoner utöver själva ersättningen från stallen, rapporterar den tyska motortidningen ”Auto, motor und sport”.

Många brittiska förare

Exempelvis uppges att den sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher har samlat ihop till en förmögenhet om 9 miljarder kronor.

Jenson Button skuggar på 500 miljoner kronor och det gör honom till den tionde rikaste idrottsmannen i Storbritannien. En annan engelsman,Lewis Hamilton, står för 450 miljoner kronor.

Just i Storbritannien har motorsport högt anseende. Trots alla välbärgade fotbollsstjärnor hör tio av de 15 rikaste idrottstjärnorna hemma i motorsport.

Här är listan

Så här mycket tjänarde främsta i formel 1:

Fernando Alonso, Ferrari, 250 miljoner kronor
Michael Schumacher, Mercedes, 210 miljoner kronor
Lewis Hamilton, McLaren, 130 miljoner kronor

Felipe Massa, Ferrari, 120 miljoner kronor
Sebastian Vettel, Red Bull, 120 miljoner kronor
Robert Kubica, Renault, 90 miljoner kronor

Jenson Button, McLaren 70 miljoner kronor
Nico Rosberg, Mercedes, 70 miljoner kronor
Mark Webber, Red Bull, 70 miljoner kronor

Rubens Barrichello, Williams, 50 miljoner kronor
Jarno Trulli, Lotus, 25 miljoner kronor
Timo Glock, Virgin, 25 miljoner kronor

Adrian Sutil, Force India, 25 miljoner kronor
Heikki Kovalainen, Lotus, 20 miljoner kronor
Pedro de la Rosa, Sauber, 15 miljoner kronor

Nico Hülkenberg, Williams, 10 miljoner kronor
Vitantonio Liuzzi, Force India, 10 miljoner kronor
Vitalij Petrov, Renault, 10 miljoner kronor

Kamui Kobayashi, Sauber, 10 miljoner kronor
Sébastien Buemi, Toro Rosso, 5 miljoner kronor
Jaime Alguersuari, Toro Rosso, 5 miljoner kronor

Bruno Senna, HRT, 5 miljoner kronor
Lucas di Grassi, Virgin, 5 miljoner kronor
Karun Chandhok, HRT, 5 miljoner kronor

Källa: ”Auto, motor und sport”.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.