"Tror att de äger föreningen"

”Det kan lätt bli så att det finns en inre klick som tror att dom äger föreningen”, säger Åke M Brolund och tänker närmast på Sandvikens AIK, men berör något som gäller i många klubbar runt om i Sverige.

Efter den senaste tidens turer med en sparkad storstjärna, Magnus Muhrén, och uppseendeväckande händelser runt storsponsorn Marco Engberg, med krav från kronofogden och hot mot lokaltidningen, undrar Åke M Brolund vad som egentligen sker i föreningen.

"Tillsätt en haverikommision"

”Tillsätt en haverikommission för att ge medlemmarna klarhet i vinterns alla turer i Sandvikens AIK”, menar Brolund i en artikel i Arbetarbladet. Det är inte bara den inre klicken som ska veta vad som händer, säger Brolund som har skickat in en motion till årsmötet 21 juni.

Åke M Brolund är född och uppvuxen i Sandviken, och har följt SAIK sedan början på 1950-talet, och hans intresse har inte minskat sedan han lämnade orten.

- Det verkar lite underligt att det blivit så mycket negativt. Och det är inte så många som bevakar vad som görs, det kan lätt bli så att det finns en inre klick som tror att dom äger föreningen, säger Åke M Brolund.

"Journalister ska ingå i gruppen"

Han tycker inte alls om alla svarta rubriker runt favoritklubben och nu vill han se att det bildas en opartisk granskningsgrupp.

Han föreslår att gruppen ska bestå av personer utanför styrelsen, som får till uppgift att granska säsongens händelser genom intervjuer med värvningsansvarig, styrelsemedlemmar, spelare, journalister och sponsorer för att skapa en korrekt bild av vad som hänt.

Därpå ska klubben kalla till extrainsatt årsmöte där granskningsgruppen redovisar vad de har kommit fram till.

- Personligen tycker jag att hanteringen av Muhrén känns mest. Han är en speciell personlighet, men det vet man ju om, och när det slutar med att en kille som glatt oss så genom åren blir bitter mot föreningen, säger Brolund till Arbetarbladet.

Han åker till klubbens årsmöte i Göransson Arena 21 juni för att försöka driva igenom sin motion.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Obstacle course racing, som är samlingsnamnet för tävlingar som Tough Viking och Spartan, och tro det eller ej, de är på väg in i idrottens finrum. Mycket talar för att OCR gör sin debut i olympiska spelen 2028 i Los Angeles. Vägen dit sker genom en bakdörr, nämligen som en av grenarna i Modern femkamp.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.