"Tror att de äger föreningen"

”Det kan lätt bli så att det finns en inre klick som tror att dom äger föreningen”, säger Åke M Brolund och tänker närmast på Sandvikens AIK, men berör något som gäller i många klubbar runt om i Sverige.

Efter den senaste tidens turer med en sparkad storstjärna, Magnus Muhrén, och uppseendeväckande händelser runt storsponsorn Marco Engberg, med krav från kronofogden och hot mot lokaltidningen, undrar Åke M Brolund vad som egentligen sker i föreningen.

"Tillsätt en haverikommision"

”Tillsätt en haverikommission för att ge medlemmarna klarhet i vinterns alla turer i Sandvikens AIK”, menar Brolund i en artikel i Arbetarbladet. Det är inte bara den inre klicken som ska veta vad som händer, säger Brolund som har skickat in en motion till årsmötet 21 juni.

Åke M Brolund är född och uppvuxen i Sandviken, och har följt SAIK sedan början på 1950-talet, och hans intresse har inte minskat sedan han lämnade orten.

- Det verkar lite underligt att det blivit så mycket negativt. Och det är inte så många som bevakar vad som görs, det kan lätt bli så att det finns en inre klick som tror att dom äger föreningen, säger Åke M Brolund.

"Journalister ska ingå i gruppen"

Han tycker inte alls om alla svarta rubriker runt favoritklubben och nu vill han se att det bildas en opartisk granskningsgrupp.

Han föreslår att gruppen ska bestå av personer utanför styrelsen, som får till uppgift att granska säsongens händelser genom intervjuer med värvningsansvarig, styrelsemedlemmar, spelare, journalister och sponsorer för att skapa en korrekt bild av vad som hänt.

Därpå ska klubben kalla till extrainsatt årsmöte där granskningsgruppen redovisar vad de har kommit fram till.

- Personligen tycker jag att hanteringen av Muhrén känns mest. Han är en speciell personlighet, men det vet man ju om, och när det slutar med att en kille som glatt oss så genom åren blir bitter mot föreningen, säger Brolund till Arbetarbladet.

Han åker till klubbens årsmöte i Göransson Arena 21 juni för att försöka driva igenom sin motion.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang och a, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.