"Tror att de äger föreningen"

”Det kan lätt bli så att det finns en inre klick som tror att dom äger föreningen”, säger Åke M Brolund och tänker närmast på Sandvikens AIK, men berör något som gäller i många klubbar runt om i Sverige.

Efter den senaste tidens turer med en sparkad storstjärna, Magnus Muhrén, och uppseendeväckande händelser runt storsponsorn Marco Engberg, med krav från kronofogden och hot mot lokaltidningen, undrar Åke M Brolund vad som egentligen sker i föreningen.

"Tillsätt en haverikommision"

”Tillsätt en haverikommission för att ge medlemmarna klarhet i vinterns alla turer i Sandvikens AIK”, menar Brolund i en artikel i Arbetarbladet. Det är inte bara den inre klicken som ska veta vad som händer, säger Brolund som har skickat in en motion till årsmötet 21 juni.

Åke M Brolund är född och uppvuxen i Sandviken, och har följt SAIK sedan början på 1950-talet, och hans intresse har inte minskat sedan han lämnade orten.

- Det verkar lite underligt att det blivit så mycket negativt. Och det är inte så många som bevakar vad som görs, det kan lätt bli så att det finns en inre klick som tror att dom äger föreningen, säger Åke M Brolund.

"Journalister ska ingå i gruppen"

Han tycker inte alls om alla svarta rubriker runt favoritklubben och nu vill han se att det bildas en opartisk granskningsgrupp.

Han föreslår att gruppen ska bestå av personer utanför styrelsen, som får till uppgift att granska säsongens händelser genom intervjuer med värvningsansvarig, styrelsemedlemmar, spelare, journalister och sponsorer för att skapa en korrekt bild av vad som hänt.

Därpå ska klubben kalla till extrainsatt årsmöte där granskningsgruppen redovisar vad de har kommit fram till.

- Personligen tycker jag att hanteringen av Muhrén känns mest. Han är en speciell personlighet, men det vet man ju om, och när det slutar med att en kille som glatt oss så genom åren blir bitter mot föreningen, säger Brolund till Arbetarbladet.

Han åker till klubbens årsmöte i Göransson Arena 21 juni för att försöka driva igenom sin motion.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.