Tyck och tänk om tjejidrott!

Nu ska alla få tycka och tänka om tjejidrott. Det är World Village of Women Sports nya webbforum som öppnar ett diskussionsforum om kvinnlig idrott, träning, forskning, produkt- och tjänsteinnovationer, samhällsbyggnad med mera.
Annons

- Vi vill skapa en inspirerande mötesplats för alla med intresse för kvinnlig idrott i världen. Vi vill så klart även förmedla senaste nytt inom World Village of Women Sports, säger Jenny Henrichson, informationsansvarig .

- Vi har knutit till oss flera världsnamn inom olika områden relaterade till forskning och utveckling runt kvinnlig idrott i världen. Exempel på dessa namn är Lars Engebretsen, ansvarig för den medicinska forskningen inom IOK, Internationella Olympiska Kommittén, och professor Bengt Saltin.

Den nya webbssajten har adressen www.womensportvillage.com 

World Village of Women Sports etablerades 2008 med syftet att skapa ett världsunikt och gränsöverskridande forsknings-, utvecklings- och inspirationscenter för kvinnlig idrott med världens främsta forskare, läkare, beteendevetare, pedagoger, psykologer med flera. Tanken är att byggstart ska ske under 2011.

Centrat ska ligga i centrala Malmö mittemot Kronprinsen. Ytan motsvarar över 100,000 kvadratmeter.

- Vi vill ge den kvinnliga idrotten helt nya möjligheter att utvecklas efter sina egna villkor, säger Mårten Hedlund, CEO och Founder of World Village of Women Sports.

Kontinuitet och långsiktighet  stavas Växjö Lakers, hockeyns mästarlag för tredje gången sedan 2015.

Över hela det småländska bygget svävar Piteåbördige, 57-årig entreprenör, industrialist och förre ordföranden Anders Öhmans ande.

- Jag vill rekrytera personer som är bättre än mig själv, lär han sagt när han blev tillfrågad om koden till lyckade rekryteringar.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Det är en tre-årig överenskommelse med fokus å på bordtennisevenemang.

Inledningsvis är det ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli inför OS i Tokyo i sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

En synnerligen ovanlig värvning - danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Han lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.

Hans klybbyte sker lagom när spekulationerna om att han löpte risk att bli sparkad efter Häckens bedrövliga inledning på allsvenskan.