Zlatan samlar på fastigheter

Han har fått smak för livets goda, Zlatan Ibrahimovic. Han samlar på lyxbilar och exklusiva motorcyklar. Nu är han också på väg att skaffa sig ett skapligt fastighetsbestånd. Det senaste är att han har spanat in ett rekorddyrt hus på Östermalm.

När spekulationerna om hans framtida klubbadress pågår som allra mest tog han flyget till Stockholm, satte sig på Stureplan och njöt av uppmärksamheten. Snällt och villigt lät han sig fotograferas och skrev autografer.

Kikade på hus i Lärkstan

Besöket kan tyckas vara en ren nöjestripp, men Zlatan hade också andra avsikter med sin visit i huvudstaden. Snacket gick, mobilkamerorna klickade och många var villiga att berätta om vad stjärnan gjorde i stan.

Han gick nämligen på husvisning också. I vackra Lärkstan, en av de mest fashionabla delarna av Östermalm, lockade Tofslärkan 11, 560 kvm unik yta och till salu för 45 miljoner kronor.

Priset avskräckte inte Zlatan som tillbringade runt 40 minuter för att syna förutsättningarna, enligt Sportbladet.

Andra stället i Stockholm

Huset har inte varit till salu på 40 år, men nu hade Zlatan fått tips om att det var ute till försäljning.

Skåningen tycks ha en viss längtan till Stockholm. Tidigare i år köpte han en sommarstuga på Resarö norr om Stockholm för cirka 13 miljoner och blir granne till kompisen och (före detta?) landslagskamraten Olof Mellberg.

Men det är ju en bit dit från city och Zlatan vill tydligen vara mitt i centrum. Precis som i Barcelona. 

Dubai och New York också

Sedan tidigare äger Zlatan en patriciervilla i Malmö med utsikt över Öresund. Ett hus som han upptäckte och inte kunde motstå. Han knackade på, erbjöd ägaren 30 miljoner kronor och fick paret att säga ja. I dag är huset renoverat till toppklass.

Uppgifter har också gjort gällande att han har skaffat sig en lyxvilla för 30 miljoner på exklusiva The Palm i Dubai. Åtminstone har han tillsammans med flickvännen Helena Seger kikat på en sju-rumsvilla på 700 kvadratmeter med egen pool och terrass med havsutsikt på en av de tre konstgjorda palmformade ögrupperna utanför Dubais kust.

Likaså hävdas att Zlatan har en lägenhet på femte avenyn i New York för 16 miljoner kronor. Ett hus byggt av Donald Trump och med 48 våningar. Det är en så kallad "lägenhet-Conco", där ägarna får tillgång till bostaden ett visst antal veckor på året. Paret Zlatan-Helena får tillgång till lägenheten på 73 kvadratmeter 120 dagar om året.

Nu kommer efterräkningarna. Statligt stöd har betalats ut i mångmiljonbidrag till idrottsföreningar, men hela tiden har det upprepats att det skulle ske en kontroll av beloppens riktighet. Enligt Tillväxtverket avviker två klubbar från mängden, Leksand Hockey och AIK  Bandy. 

Totalt har 80 svenska föreningar beviljats minst 1 miljon kronor vardera i permitteringsstöd.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friend Har gemensamt tagit initiativ till till panelsamtal med rubriken "Trygga Ledare" angående barn och ungas trygghet inom idrotten. Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna  och deklarerade:

- Det är inte farligt att ta i de här frågorna. Det är en ren nödvändighet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.