Zlatan samlar på fastigheter

Han har fått smak för livets goda, Zlatan Ibrahimovic. Han samlar på lyxbilar och exklusiva motorcyklar. Nu är han också på väg att skaffa sig ett skapligt fastighetsbestånd. Det senaste är att han har spanat in ett rekorddyrt hus på Östermalm.

När spekulationerna om hans framtida klubbadress pågår som allra mest tog han flyget till Stockholm, satte sig på Stureplan och njöt av uppmärksamheten. Snällt och villigt lät han sig fotograferas och skrev autografer.

Kikade på hus i Lärkstan

Besöket kan tyckas vara en ren nöjestripp, men Zlatan hade också andra avsikter med sin visit i huvudstaden. Snacket gick, mobilkamerorna klickade och många var villiga att berätta om vad stjärnan gjorde i stan.

Han gick nämligen på husvisning också. I vackra Lärkstan, en av de mest fashionabla delarna av Östermalm, lockade Tofslärkan 11, 560 kvm unik yta och till salu för 45 miljoner kronor.

Priset avskräckte inte Zlatan som tillbringade runt 40 minuter för att syna förutsättningarna, enligt Sportbladet.

Andra stället i Stockholm

Huset har inte varit till salu på 40 år, men nu hade Zlatan fått tips om att det var ute till försäljning.

Skåningen tycks ha en viss längtan till Stockholm. Tidigare i år köpte han en sommarstuga på Resarö norr om Stockholm för cirka 13 miljoner och blir granne till kompisen och (före detta?) landslagskamraten Olof Mellberg.

Men det är ju en bit dit från city och Zlatan vill tydligen vara mitt i centrum. Precis som i Barcelona. 

Dubai och New York också

Sedan tidigare äger Zlatan en patriciervilla i Malmö med utsikt över Öresund. Ett hus som han upptäckte och inte kunde motstå. Han knackade på, erbjöd ägaren 30 miljoner kronor och fick paret att säga ja. I dag är huset renoverat till toppklass.

Uppgifter har också gjort gällande att han har skaffat sig en lyxvilla för 30 miljoner på exklusiva The Palm i Dubai. Åtminstone har han tillsammans med flickvännen Helena Seger kikat på en sju-rumsvilla på 700 kvadratmeter med egen pool och terrass med havsutsikt på en av de tre konstgjorda palmformade ögrupperna utanför Dubais kust.

Likaså hävdas att Zlatan har en lägenhet på femte avenyn i New York för 16 miljoner kronor. Ett hus byggt av Donald Trump och med 48 våningar. Det är en så kallad "lägenhet-Conco", där ägarna får tillgång till bostaden ett visst antal veckor på året. Paret Zlatan-Helena får tillgång till lägenheten på 73 kvadratmeter 120 dagar om året.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.