Zlatan samlar på fastigheter

Han har fått smak för livets goda, Zlatan Ibrahimovic. Han samlar på lyxbilar och exklusiva motorcyklar. Nu är han också på väg att skaffa sig ett skapligt fastighetsbestånd. Det senaste är att han har spanat in ett rekorddyrt hus på Östermalm.

När spekulationerna om hans framtida klubbadress pågår som allra mest tog han flyget till Stockholm, satte sig på Stureplan och njöt av uppmärksamheten. Snällt och villigt lät han sig fotograferas och skrev autografer.

Kikade på hus i Lärkstan

Besöket kan tyckas vara en ren nöjestripp, men Zlatan hade också andra avsikter med sin visit i huvudstaden. Snacket gick, mobilkamerorna klickade och många var villiga att berätta om vad stjärnan gjorde i stan.

Han gick nämligen på husvisning också. I vackra Lärkstan, en av de mest fashionabla delarna av Östermalm, lockade Tofslärkan 11, 560 kvm unik yta och till salu för 45 miljoner kronor.

Priset avskräckte inte Zlatan som tillbringade runt 40 minuter för att syna förutsättningarna, enligt Sportbladet.

Andra stället i Stockholm

Huset har inte varit till salu på 40 år, men nu hade Zlatan fått tips om att det var ute till försäljning.

Skåningen tycks ha en viss längtan till Stockholm. Tidigare i år köpte han en sommarstuga på Resarö norr om Stockholm för cirka 13 miljoner och blir granne till kompisen och (före detta?) landslagskamraten Olof Mellberg.

Men det är ju en bit dit från city och Zlatan vill tydligen vara mitt i centrum. Precis som i Barcelona. 

Dubai och New York också

Sedan tidigare äger Zlatan en patriciervilla i Malmö med utsikt över Öresund. Ett hus som han upptäckte och inte kunde motstå. Han knackade på, erbjöd ägaren 30 miljoner kronor och fick paret att säga ja. I dag är huset renoverat till toppklass.

Uppgifter har också gjort gällande att han har skaffat sig en lyxvilla för 30 miljoner på exklusiva The Palm i Dubai. Åtminstone har han tillsammans med flickvännen Helena Seger kikat på en sju-rumsvilla på 700 kvadratmeter med egen pool och terrass med havsutsikt på en av de tre konstgjorda palmformade ögrupperna utanför Dubais kust.

Likaså hävdas att Zlatan har en lägenhet på femte avenyn i New York för 16 miljoner kronor. Ett hus byggt av Donald Trump och med 48 våningar. Det är en så kallad "lägenhet-Conco", där ägarna får tillgång till bostaden ett visst antal veckor på året. Paret Zlatan-Helena får tillgång till lägenheten på 73 kvadratmeter 120 dagar om året.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.