Justitieministern kan inget göra...

Justitieminister Beatrice Ask skulle lösa tvisten, men inte heller där finner Fernando Aguiar gehör. Han vill ha nästan två miljoner av Landskrona BoIS, men klubbens ordförande Kenneth Håkansson viftar bort kravet med orden "Han har inget att hämta här".

Det är sex år sedan. Fernando Aguiar kom till Landskrona som den stora värvningen, men misslyckades totalt.

Vill ha mera pengar

Men Aguiar är inte nöjd med sin ersättning och har plötsligt vänt sig till justitiedepartementet för att kräva klubben på pengar han saknar.

Enligt portugisen blev han lovad en signing-bonus på 200 000 euro (nästan 1,9 miljoner kronor) i samband med övergången, men de pengarna ska han aldrig ha fått, enligt Helsingborgs Dagblad.

- Det här har jag inte hört talas om, han har inte varit i kontakt med klubben, säger Kenneth Håkansson.

Misslyckades helt

Fernando Aguiar presenterades på en presskonferens i juni 2004 och Kenneth Håkansson beskrev entusiastiskt Benfica-förvärvet "som en Stefan Schwarz-typ", berättas det.

Det tog två månader, sedan bröts kontraktet med den då 32-årige mittfältaren som visade sig vara dåligt tränad och ständigt skadad.

- I samband med att han åkte hem redde vi ut allt och gjorde en ekonomisk uppgörelse. Det känns ju märkligt att han kommer på detta nu, säger Håkansson till HD.

Ministerna kan inte ingripa

Det mail som var adresserat till Beatrice Ask registrerades hos justitiedepartementet den 20 maj. Nu säger Persson, brevsvarare på departementet, att Aguiar fick ett svar den 25 maj.

- Där står det att justitieministern inte kan ingripa i enskilda ärenden av det här slaget. Det här ärendet är arkiverat och lagt till handlingarna, säger Persson till Sporten.

I Landskrona BoIS deklarerar Kenneth Håkansson:

- Den här affären avslutades för sex år sedan. Jag vet inte om Aguiar har fått ekonomiska problem nu och tar en rövare, men han har inget att hämta hos oss och det vet han mycket väl, säger Håkansson.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Det är inte varje dag som två ekonomiska tungviktare, oberoende av varann, vill kliva sin som externa huvudägare i en golfklubb. Det är verklighet för Haninge GK på Södertörn, söder om Stockholm.

På medlemsmöte kommer föreningens cirka 1000 medlemmar att ta ställning till två budgivare som båda lovar investeringar i flermiljonklassen. Anläggningen har 27 hål och är skuldtyngd, cirka 20 miljoner, efter ombyggnad och renovering av två nio håls slingor.

 Sverige finns det närmare en halv miljon golfspelare.En majoritet av dem lär ha gjort samma sak i helgen -  tillbringat timmar helgen framför tv:n trots stundtals härligt väder. Men SVT serverade direktbilder från södra Spanien och uppgörelsen  mellan Europa och USA i Solheim Cup.Tre dagar med ca sju timmar varje dag innebar att det inte var lätt att slita sig. Det blev också en riktigkamp mellan världens bästa damer in på potytkanten  på den soldränkta banan några mil från Gibraltar - med fem svenskor i huvudroller.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen