Justitieministern kan inget göra...

Justitieminister Beatrice Ask skulle lösa tvisten, men inte heller där finner Fernando Aguiar gehör. Han vill ha nästan två miljoner av Landskrona BoIS, men klubbens ordförande Kenneth Håkansson viftar bort kravet med orden "Han har inget att hämta här".

Det är sex år sedan. Fernando Aguiar kom till Landskrona som den stora värvningen, men misslyckades totalt.

Vill ha mera pengar

Men Aguiar är inte nöjd med sin ersättning och har plötsligt vänt sig till justitiedepartementet för att kräva klubben på pengar han saknar.

Enligt portugisen blev han lovad en signing-bonus på 200 000 euro (nästan 1,9 miljoner kronor) i samband med övergången, men de pengarna ska han aldrig ha fått, enligt Helsingborgs Dagblad.

- Det här har jag inte hört talas om, han har inte varit i kontakt med klubben, säger Kenneth Håkansson.

Misslyckades helt

Fernando Aguiar presenterades på en presskonferens i juni 2004 och Kenneth Håkansson beskrev entusiastiskt Benfica-förvärvet "som en Stefan Schwarz-typ", berättas det.

Det tog två månader, sedan bröts kontraktet med den då 32-årige mittfältaren som visade sig vara dåligt tränad och ständigt skadad.

- I samband med att han åkte hem redde vi ut allt och gjorde en ekonomisk uppgörelse. Det känns ju märkligt att han kommer på detta nu, säger Håkansson till HD.

Ministerna kan inte ingripa

Det mail som var adresserat till Beatrice Ask registrerades hos justitiedepartementet den 20 maj. Nu säger Persson, brevsvarare på departementet, att Aguiar fick ett svar den 25 maj.

- Där står det att justitieministern inte kan ingripa i enskilda ärenden av det här slaget. Det här ärendet är arkiverat och lagt till handlingarna, säger Persson till Sporten.

I Landskrona BoIS deklarerar Kenneth Håkansson:

- Den här affären avslutades för sex år sedan. Jag vet inte om Aguiar har fått ekonomiska problem nu och tar en rövare, men han har inget att hämta hos oss och det vet han mycket väl, säger Håkansson.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.