Blixtvisit för affärskvinnan Annika

En gång per år kommer hon hem till Sverige och då gäller ett stenhårt program. Framträdanden i TV, inte minst nu när hennes nya kokbok ska lanseras, medverkan vid Annika Cup, hennes egen ungdomstävling, och därtill har Annika Sörenstam nu blivit utsedd till Årets svensk 2010.

Hon fick ta emot utmärkelsen under en konferens i Stockholm som handlade om ”att lyckas (eller misslyckas) i USA”. En film visade hennes framgångar under åren och därefter hyllades hon av 200 gäster i i Näringslivets Hus i Stockholm. Föreningen Svenskar i Världen (SVIV) har tagit som uppgift att försöka hjälpa utlandssvenskar på olika sätt. Styrelsen utser kandidater varefter det sker en omröstning.

Intensiva dagar

- En otrolig ära om man tittar på de personer som tidigare har vunnitdet här är ju inte en fråga om att vara en idrottstjej utan det är ju affärsmänniskor. Det känns väldigt kul att vara i samma kategori och att det jag gjort runt om i världen uppskattas, berättar Annika för golf.se.

Hon kom i onsdags och åker hem på söndag så det blir inga långa vistelser i Sverige. Och hem i dag är USA, hon är gift med Mike och har en elva månader gammal dotter, Ava.

Din man Mike och dotter Ava är med här. Har du alltid med dig familjen när du är ute och reser?

Måste börja träna

- Det är en härlig blandning av att svara på mail, prata i telefon, mata och byta blöjor. Vi har ingen barnflicka just nu så mamma ställer upp här och sen brukar vi ha hjälp av vänner. Men det är dags att börja hitta någon för det är full rulle nu, säger Annika.

Hon avslöjar också att hennes avsked till golfen kan vara temporärt.

- Man ska aldrig säga aldrig.

Hittills i år har hon knappt tränat alls, men i oktober ska hon delta i en kändistävling i Kina och då vill hon komma någorlunda förberedd.

Golfstjärnan Annika har blivit affärskvinnan Annika och hon vill både vårda och utveckla sitt affärsmärke.

Många besök i Asien

Vid återkomsten till USA blir det full fart på verksamheten som i dag inkluderar 14 anställda.

- Jag ska till New York nästa vecka och spela i en pro-am. I mitten av september åker jag till Asien för invigning av min bana Hanwha Resort i Korea, sen ska jag tillbaka till Korea i oktober, och så ska jag prata på ett golf course design-seminarium i Bangkok. Och i oktober ska jag spela min första tävling för i år i Kina, så jag måste ju träna. Jag har ju knappt tränat någonting, medger hon för golf.se.

Hon designar banor, hon har en egen parfym, hon har sin akademi, sin tävling och nu en kokbok.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

35 000 löpare anmälde sig till Göteboegsvarvet och betalade anmälningsavgift Men Corona-epidemin  stoppade loppet - utan att pengarna återbetalades. Det förfarandet ska nu synas av synas konsumentverket via ett så kallattillsynsärende.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.