Krisen blir allt större i Hammarby

Krisen i Hammarby förvärras. Avhoppen fortsätter, från styrelser till vd:n och nu det senaste - tränaren Michael Borgqvist lämnar sin syssla med omedelbar verkan.
Annons

Michael Borgqvist har sagt upp sig från sin tjänst som cheftränare för Hammarby Fotboll. Orsaken är att han fått motta ett flertal hot från okända personer.

Fått flera hot

- Det är helt oacceptabelt att våra anställda får motta hot på det sättet och att det får de här följderna, säger Åsa Sånemyr, vd Hammarby Fotboll AB.

Hammarby Fotboll har haft en tuff säsong 2010, inte bara sportsligt utan på flera plan. Trycket på ledare i Hammarby är stort, men den sista tiden har Michael Borgqvist fått ta emot flera hot.

Därför har han och hans familj beslutat att han säger upp sig från tjänsten som cheftränare.

"Fruktansvärt"

- Det är fruktansvärt att det sker, säger Åsa Sånemyr, vd Hammarby Fotboll AB.

- Det är helt oacceptabelt med hot mot våra anställda. Det är mycket beklagligt att Micke känner sig tvingad att lämna sin tjänst och det är frustrerande att vi inte har instrument för att få bukt med den här typen av händelser.

Tränarparet Michael Borgqvist och Jesper Blomqvist kontrakterades inför säsongen 2010 och det har varit en tuff säsong för Hammarby på flera plan, men Michael Borgqvist har varit helt inställd på att slutföra säsongen.

Jesper fortsätter - så länge

- Vi talades vid om det bara härom veckan och Micke var helt inställd på att slutföra sitt uppdrag 2010, men nu kände han sig tvungen att fatta det här beslutet av hänsyn till sin familj, förklarar Åsa Sånemyr.

- Vi har haft väldigt begränsade resurser på grund av företagets ansatta ekonomi, så det har varit ett svårt arbete också för våra tränare.

Jesper Blomqvist fortsätter sitt tränaruppdrag i väntan på att styrelsen i Hammarby Fotboll AB ska fatta beslut kring tränarfrågan.

Kontinuitet och långsiktighet  stavas Växjö Lakers, hockeyns mästarlag för tredje gången sedan 2015.

Över hela det småländska bygget svävar Piteåbördige, 57-årig entreprenör, industrialist och förre ordföranden Anders Öhmans ande.

- Jag vill rekrytera personer som är bättre än mig själv, lär han sagt när han blev tillfrågad om koden till lyckade rekryteringar.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Det är en tre-årig överenskommelse med fokus å på bordtennisevenemang.

Inledningsvis är det ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli inför OS i Tokyo i sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

En synnerligen ovanlig värvning - danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Han lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.

Hans klybbyte sker lagom när spekulationerna om att han löpte risk att bli sparkad efter Häckens bedrövliga inledning på allsvenskan.