Miljardären tog över Stockholm Open

En fransman och en schweizare sätter prägel på årets Stockholm. Båda har det gott ställt. Affärsmannen Arnaud Lagardère köpte de svenska bolagen PR Event och IEC in Sports och styr därmed både Swedish Open i Båstad och nu också Stockholm Open. Och tennisspelaren Roger Federer förväntas vinna turneringen.

Lagardére är god för 3 miljarder och i intervju i Dagens Industri hävdar han:

"Några hundra miljoner för köpet"

- IEC var ett bra köp. Det handlade inte om stora pengar. Det räckte med några hundra miljoner kronor, säger fransmannen till tidningen.

Och får det att låta som att han fick PR Event på köpet.

Evenemangsbolaget PR Event och TV-rättighetsbolaget IEC står bakom Stockholm Open i år och IMG är borta ur bilden. De båda bolagen såg till att engagera och anställa Thomas Johansson och Jonas Björkman som tillsammans har spelat 29 Stockholm Open.

Från proffs till debutanter

Men nu är de debutanter i sina nya respektive roller - Thomas som turneringsdirektör och Jonas som marknadsdirektör.

De lyckades med sin främsta uppgift - att locka Roger Federer till Stockholm. Hur mycket han får i startpengar vill varken de eller PR Event avslöja, men någonstans runt 5 miljoner kronor är en trovärdig uppskattning.

Stockholm Open har alltså förändrats till stora delar. Fattas bara att det blir fullsatt i Kungliga Tennishallen. Och en av åskådarna skulle då denne Arnaud Lagardére vara.

En Paris-are som bor granne med miljardärer och umgås med presidenten och barndomsvännen Nicolas Sarkozy, Frankrikes president, som han menar är som en bror.

72 miljarder i omsättning

Annars beskrivs han som affärslivets "bad boy", skriver Di Tennis i ett stort reportage:

- Jag klär mig som jag vill och gör som jag vill. Jag är inte med i något kontaktnät.

49-åringen är vd för börsnoterade mediegruppen Lagardère Group (med Hachette, Marabout, Elle, Relay, försvars- och flygkoncernen EADS med mera). För sju år sedan fick han ärva faderns affärsimperium och målet är att bli världens ledande inom sportmanagement vilket innebär att IMG utmanas.

Under 2009 omsatte Lagardère Group 72 miljarder kronor och uppnådde en nettovinst på 1,3 miljarder

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.