Lirarna som tjänar bäst i världen

Här är löneligan i fotboll. Den som gäller alla spelare var de än spelar i världen. Ligorna i Italien, Spanien, England pågår som bäst, men miljonärerna lyckas ibland skriva om sina kontrakt mitt under säsongen. Som Wayne Rooney i Manchester United.
Annons

Trots en löneökning kommer Rooney inte upp i nivå med Cristiano Ronaldo som är världens bäst betalde 2010. 12 miljoner euro är vad som finns i hans lönekuvert på ett år. Plus bonusar och reklamarvoden, vilket innebär ytterligare ett antal miljoner. 

Men faktum är att Ronaldo tjänar 104 euro i minuten!

Lionel Messi skuggar på 99 euro per minut. Hans lön stannar vid 11,5 miljoner euro.

Zlatan Ibrahimovic finns på sjunde plats i löneliga med 9 miljoner euro per år. Hans lön i Barcelona var högre, men han tvingades sänka anspråken när Milan blev aktuellt.  Hans minutlön är 78 euro.

Möjligen kan det reta honom en del att Samuel Eto faktiskt tjänar mer i Serie A, men han är också den ende som har högre lön än Zlatan. 

Här är gänget av miljonärer:

1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid, 12 000 000

2. Wayne Rooney, Manchester United, 11 500 000 

3. Lionel Messi, Barcelona, 11 000 000

4. Yaya Touré, Manchester City, 10 800 000

5. Samuel Eto, Inter, 10 500 000

6. Bastian Schweinsteiger, Bayern München, 9 700 000

7. Zlatan Ibrahimovic, Milan, 9 000 0000

8. Kaká, Real Madrid, 9 000 000

9. John Terry, Chelsea, 9 000 000

10. Emmanuel Adebayor, Manchester City, 8 400 000

Källa: belgiska tidningen Sport Foot Magazine.

Anonymous (inte verifierad)

sön, 2011-06-19 20:40

1. tycker zlatan tjänar lite dåligt!

Hela 900 miljoner kr! Fifan titta på siffrorna.

Nu börjar Dejan Kulusevski se resultatet av att han etablerar sig inom elitfotbollen. Han har blivit uppvaktad av företag och har skrivit sitt första reklamkontrakt. Vitamin Well låter medddela att Dejan ska gör reklam för företaget produkter.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Samma dag, bara några timmar efter att Svensk Elitfotboll presenterat förhoppningar i sin plan för att kunna bjuda in åskådarna till matcherna igen kom  dråpslaget -  Folkhälsomyndigheten tog beslutet och meddelade att idrottsrörelsen bör avstå, i klartext ska avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.