Rusning när kändisarna säljer

Gunde Svan har en annons på Blocket. Han ska sälja sin skogstraktor – för minst 700 000 kronor plus moms. Nu har all uppmärksamhet inneburit att fler spekulanter visar intresse, om inte annat för att få prata med en kändis.

Det var väl aldrig meningen, men Gunde Svan är nog tacksam för att Expressen noterade att Gunde Svan ville sälja sin Valtrantraktor med tillhörande Moheda-vagn. Och dessutom fanns en annan känd säljare på nätet, Mikael Persbrandt ville hitta en köpare till sin sportbil Nissan GT-R.

Grabbarna får nu flera spekulanter, men Svan och Persbrandt har också vett att ta betalt. Gunde Svan önskar 700 000 kronor plus moms, totalt 875 000 kronor, för traktorn medan Persbrandts fartvidunder kostar 699 000 inklusive moms.

Gundes traktor är inte vilket fordon som helst. Det beskrivs som ett skogsekipage med midjestyrning och frontlastare och dessutom utrustad med både det ena och det andra.

Valtran-en har bl a en Metko-Hytt (skogshytt med glasat tak), en motor om 120 hk, antalet driftstimmar är uppe i 1780 men Gunde Svan är ärlig och medger att det finns lite bulor och märken.

Han påpekar också att ekipaget säljs på grund av för liten användning.

Aldrig någonsin har en svensk idrottstrupp med damer backats upp så massivt och till priset av så många miljoner. EM-slutspelet för damer innebär en jättesatsning från Svenska Fotbollförbundet och innebär en upptrappning till rekordnivåer. Men målet är också att erövra ett EM-guld och nå mångmiljonutdelning från Uefa.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.