Northug erbjuds 6 miljoner i proffslag

Petter Northug erbjuds uppemot 6 miljoner kronor för att vara stjärnan i ett nytt proffslag inom skidåkning. Han funderar som bäst på anbudet.

Agentbolaget Arena Group ASA står bakom projektet som är helt beroende av Northugs slutliga svar, skriver Dagens Näringsliv i Norge.

Planerna har funnits sedan ett år tillbaka, men har nu tagit form. 30 miljoner ska finnas tillgängliga i satsningen för att bygga ett nytt team där Petter Northus är stjärnan, men där även hans pappa, John Northug, och brodern, Thomas Nordhug, ska ingå liksom två andra norska åkare, Tord Asle Gjerdalen och Martin Johnsrud Sundby.

Uppgifter gör gällande att Northug ska kunna behålla sina nuvarande sponsorer och ändå få en årslön i form av bonus efter prestationer under säsongen.

Arena Group har ansvaret för att anskaffa kapital och till teamet knyts även tränaren Inge Braathen och agenten Kjell Erik Kristiansen. Bråten är välkänd som den framgångsrika norska landslagstränaren i början av 90-talet, medan Kristiansen har jobbat som speaker och expertkommentator under en rad år inom skidåkning.

Dagens Näringsliv uppger att Northug hade ett nettoresultat för 2009 på strax över 2 miljoner och ett kapital på 5,8 miljoner.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.