Northug erbjuds 6 miljoner i proffslag

Petter Northug erbjuds uppemot 6 miljoner kronor för att vara stjärnan i ett nytt proffslag inom skidåkning. Han funderar som bäst på anbudet.
Annons

Agentbolaget Arena Group ASA står bakom projektet som är helt beroende av Northugs slutliga svar, skriver Dagens Näringsliv i Norge.

Planerna har funnits sedan ett år tillbaka, men har nu tagit form. 30 miljoner ska finnas tillgängliga i satsningen för att bygga ett nytt team där Petter Northus är stjärnan, men där även hans pappa, John Northug, och brodern, Thomas Nordhug, ska ingå liksom två andra norska åkare, Tord Asle Gjerdalen och Martin Johnsrud Sundby.

Uppgifter gör gällande att Northug ska kunna behålla sina nuvarande sponsorer och ändå få en årslön i form av bonus efter prestationer under säsongen.

Arena Group har ansvaret för att anskaffa kapital och till teamet knyts även tränaren Inge Braathen och agenten Kjell Erik Kristiansen. Bråten är välkänd som den framgångsrika norska landslagstränaren i början av 90-talet, medan Kristiansen har jobbat som speaker och expertkommentator under en rad år inom skidåkning.

Dagens Näringsliv uppger att Northug hade ett nettoresultat för 2009 på strax över 2 miljoner och ett kapital på 5,8 miljoner.

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.