Northug erbjuds 6 miljoner i proffslag

Petter Northug erbjuds uppemot 6 miljoner kronor för att vara stjärnan i ett nytt proffslag inom skidåkning. Han funderar som bäst på anbudet.
Annons

Agentbolaget Arena Group ASA står bakom projektet som är helt beroende av Northugs slutliga svar, skriver Dagens Näringsliv i Norge.

Planerna har funnits sedan ett år tillbaka, men har nu tagit form. 30 miljoner ska finnas tillgängliga i satsningen för att bygga ett nytt team där Petter Northus är stjärnan, men där även hans pappa, John Northug, och brodern, Thomas Nordhug, ska ingå liksom två andra norska åkare, Tord Asle Gjerdalen och Martin Johnsrud Sundby.

Uppgifter gör gällande att Northug ska kunna behålla sina nuvarande sponsorer och ändå få en årslön i form av bonus efter prestationer under säsongen.

Arena Group har ansvaret för att anskaffa kapital och till teamet knyts även tränaren Inge Braathen och agenten Kjell Erik Kristiansen. Bråten är välkänd som den framgångsrika norska landslagstränaren i början av 90-talet, medan Kristiansen har jobbat som speaker och expertkommentator under en rad år inom skidåkning.

Dagens Näringsliv uppger att Northug hade ett nettoresultat för 2009 på strax över 2 miljoner och ett kapital på 5,8 miljoner.

Betydelsen av att sälja spelare bevisas med all önskvärd tydlighet i Elfsborg. Klubben gick 15 miljoner plus 2020 - mycket tack vare försäljningen av forwarden Jesper Karlsson till nederländska AZ Alkmaar. Det innebär i sin tur att klubben har 30 miljoner i eget kapital

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.