Älskar livet i Davos - och nya sportbilen

Skidstjärnorna och paret Anna Haag och Emil Jönsson har köpt lägenhet i Davos. Här ska de bo och träna inför OS i Sotji 2014. Och njuta av nya sportbilen med 510 hästkrafter!

”Vi springer och åker rullskidor för att få med samma muskulatur som vi använder på vintern och för att spetsa till kvaliteterna lite extra, men i grunden handlar alltid om att för oss att samla en jäkla massa timmar där ditt hjärta slår. Så allt går att göra överallt och det finns inga genvägar säger man men när man är här i Davos så känns det nästan som det visst finns några genvägar…”, skriver Emil Jönsson på bloggen anna&emil och berättar om parets tillvaro i den nya bostaden.

"Otroligt fint här"

De tog beslutet att flytta i våras och hade hjälp av den norske sprintern Tor Arne Hetland att hitta en lägenhet.

- Han tog kontakt med Emil under vintern och tipsade om Davos. Sedan har han i princip fixat allting. Vi har i princip bara kunnat flytta in, vi är riktigt tacksamma, säger Haag.

De har båda haft en viss längtan till Davos och det speciella landskapet.

- Det är otroligt fint här. När vi är ute och reser så mycket som vi gör så är det bra att kunna ha ett ställe ute i Europa som känns lite som hemma. Det gör Davos.

Träning på hög höjd viktig

All träning sker nu med sikte mot OS i Sotji 2014. Gemensamt med Davos är den höga höjden, ca 1500 meter över havet.

- För att prestera på topp i ett mästerskap på hög höjd så måste man acklimatisera sig under en lång tid. Då är det perfekt med en sådan här lägenhet.

”För här är träning (läs få sitt hjärta att slå) så otroligt enkelt att genomföra. Alla toppar som man kan vandra upp för i 2-4 timmar med hög puls och sen ta kabinbanan ner. Eller ta cykeln och trampa upp för nått härligt bergspass eller ta rullskidorna och få kuperad terräng med en avslutande backe som sträcker sig någon mil.

Och allt detta i ett helt fantastiskt landskap som man blir helt tagen av att vara i och se på gör att träningen känns lättare än på många år!

Det känns inte som man tränar om ni förstår vad jag menar då. Man är på en härlig upptäcktsfärd bara helt enkelt”, står det på bloggen.

En uppgraderad Porsche med 510 hk

Paret har också fått en mycket utmärkande sponsorbil, den s k Betmobilen.

”Min egen ”Betmobil” är en uppgraderad Porsche 911 Turbo med 510hästar och 780Nm så Davos var en underbar plats med massa härliga kurviga vägar att njuta i!”, skriver Emil Jönsson och erkänner sin förtjusning:

”Snabba bilar är ett av mina absolut största intressen! Jag kan inte skruva och hålla på och har knappt öppnat en motorhuv i hela mitt liv, men det är nått med sportbilar som får mitt hjärta att slå lite extra. Det är en värld jag kan fly till när tävlande och tränandet är som tyngst. Ta en biltidning och drömma mig bort helt enkelt.”

Därför var Anna Haag och Emil Jönsson på plats när formel 1 kördes på Nurburgring i Tyskland.

Idrottare (inte verifierad)

sön, 2011-08-07 21:17

1. Idrottskarriär?

Längdskidåkning kommer fortfarande vara skit tråkigt att titta på oavsett hur många sportbilar ni får via era sponsorer. Myspys looken + en porsche med HELA 510 hk måste ju bara öka era marknadsvärden i detta hysteria titta på mig vad duktig jag är komplex. Vad fan hände med Volvo/Saab/Opel/VW med tillhörande takbox med den perfekta valla reklamen varvandes med snor hängandes från hakan till pjäxplösen???? Nej fan ge oss tillbaka den där gamla öst-stats hemliga träningslägret där alla försökte komma på vad som var den bästa träningsmetoden innan tävlingssäsongen kickade igång. Nu är det twittertävlingar istället där man på bästa sätt plockar reklamandelar med dyra fula prylar från "vackra" idyller fotografier med collgate smiles, varsågod och hoppas det smakade hela vägen dit vart ni är för VÅRA Svenska sura idrottskattepengar, för nästa generation kommer inte vilja ha det sämre! Ha det och tack för soyalatten!

skidåkare (inte verifierad)

sön, 2011-08-07 22:11

2. ??

Är inte Anna som har intresset utan Emil verkar det som efter som det är han som skriver det på sin blogg och inte anna...

Micke (inte verifierad)

mån, 2011-08-08 10:03

3. Härligt!

Tänk att så fort några som lyckats och som har förmågan av att njuta av livet då slår en avundsjuk näthatare till direkt. Häftigt att de gör något av livet och törs prova på något nytt. I Sverige vågar ingen knappt flytta inom kommunen. Att om jag sedan skulle ha ett "marknadsvärde" där någon skulle vilja att körde deras bil.....då skulle jag se vilja som skulle tacka nej....:-) Så om du Anna eller Emil läser detta, så skit i den avundsjuka som finns. Ni har lyckats och njut av det. Och ni som är avundsjuka, sitt där bakom er dator och projicera ert misslyckande på andra. Vi lever bara en gång, hur vill du ha det då? /Micke

Sten (inte verifierad)

tors, 2011-08-25 19:38

4. Tycker ni gör rätt.

Men var försiktiga när ni är ute och drar med sportbilen i kurvorna. Vi vill alla se er snabba och helskinnade i skidspåren, på jakt efter nya segrar.

Andreas (inte verifierad)

sön, 2013-12-29 02:41

5. Fantastiskt!!

Hej! Som så många har jag lärt "känna" er i TV-rutan där ni klart lyser klarast båda två! Ni är symbiosen väl bevisat för mig! Skididrottens superpar, både idrottsmässigt och socialt förkunnat för mig! Riktigt härliga människor och sportskvinnor/män i spåren, härliga och inspirationsmässigt i TV-rutan och som förebild för vår 9-årige son i spåret just hemkommen från träning på skidresan. Hoppas och håller nu tummarna för er lycka och framgång både i Sotsji, karriären och er gemenskap - med eller utan 510 hästar eftersom ni har motorer så det räcker även utan... men helt klart är det underbart med extra klös även när kroppen är stum och man ändå vill gasa som fan bara för att det är "gött" (jajjamän, jag kommer från Göteborg...) Sköt om er!!! Andreas
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.