Zlatan drar igång Italienresorna

Zlatan Ibrahimovic hade bråttom hem till Milano efter Sveriges seger mot San Marino. Efter en vecka med landslaget startar La Liga och Zlatan har match redan på fredag. Samtidigt laddar också resebolagen.

Resebyråerna och hela industrin runt den italienska fotbollen har väntat på klartecknet.

Match redan på fredag

På tisdagen kom tillkännagivande från både klubbarna och spelarna – vi kör.

Strejken är avbruten och Milan spelar redan på fredag kväll när Lazio kommer till Milano.

Ett besked om Zlatans medverkan efter en vecka med lite blessyrer blir säkert inte klart förrän i sista stund.

Tillfällig överenskommelse

Precis som i den spanska La liga räckte det med att en ligaomgång blev inställd på grund av strejk. Men i Serie A är överenskommelsen mellan klubbarna och spelarna bara tillfällig.

Oenigheten har gällt en extra solidaritetsskatt – som spelarna nu har sagt ja till att själva betala – och om klubbarna ska kunna tvinga icke önskvärda spelare att träna på egen hand.

- Vi ska spela, och jag tycker att det är tack vare spelarna som har visat sunt förnuft i förhandlingarna, sa spelarfackets ordförande Damiano Tommasi i en kommentar.

Bra att veta inför Italienbesöket

Därmed kommer ligan igång och all kommers runt fotbollen kan starta.

Många svenskar vill se Zlatan i spel på sin italienska hemmaplan. Är du sugen att åka kan vi här ge dig en guide om villkoren.

Många resebyråer ordnar resor, där biljetterna ingår. Alternativet är att själv boka både resa och biljetter.

Villkoren för att köpa biljetter

Som tidningen Café noterar i sin guide - biljetter är alltid personliga, se till att ta med identifikation. Kolla alltid på klubbarnas hemsidor vad som gäller för aktuell match. Nya bestämmelser gör det hela tiden svårare för folk utifrån att köpa biljett.

I både Rom och Milano gäller det annorlunda, jämfört med många andra stora klubbar runt om i världen, att stjärnlagen spelar på samma arena.

I Rom har både Roma och Lazio gamla hederliga Stadio Olimpico som sin hemmaplan och i Milano gäller också en klassiska arena, San Siro (bilden), vars officiella namn är Giuseppe Meazza, för Milano och Inter.

Här kan du läsa mer om du vill åka till Italien

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.