Idrottens Affärer expanderar

Idrottens Affärer AB fortsätter att växa. Nu tar företaget över seminarieserien Sport&Pengar som blir IA Seminarier.
Thomas Ejderhov, Idrottens Affärer, och Christian Östlund, chef vid Hotell Kung Carl vid Stureplan, är överens om att etablera IA Seminarie mitt i Stockholm.

 

Klicka här och läs mera om seminariet i Göteborg

Premiären för den nya serien blir i Göteborg den 27 maj med titeln ”Idrott – och mycket mer” med syftet att det inte räcker med bara idrott längre. Upplevelsen för besökaren på arena måste bli så mycket mer och större. 

Läsarna har tyckt

- Det är många läsare som faktiskt har uppmuntrat oss att börja med seminarier. Och även utbildning, för den delen, säger Thomas Ejderhov, ägare och chefredaktör för IA.

Efter starten i Göteborg kommer IA Seminarier till Stockholm och här har avtalet slutits med Best Western och hotell Kung Carl vid Stureplan som ska bli återkommande plats och tjäna som en klubblokal för verksamheten. Till den  2 juni är ett första seminarie planerat i Stockholm.

Till IA Seminarier har också Thomas Björn knutits. Han driver till vardags PR-företaget Kraftfull kommunikation och ska vara moderator vid alla konferenser.

Ökade med 27 procent

Idrottens Affärer har expanderat kraftigt i Sverige och har idag en framträdande ställning som oberoende mediekanal för beslutsfattare och många andra inom svensk idrott. Intresset för nyheter och kommentarer runt idrottens kommersiella expansion växer stadigt. Varje månad når IA över 50 000 läsare via www.idrottensafferer.se. Bara under fjolåret ökade antalet läsare med 27 procent. 

- Det här känns oerhört inspirerande. Förvärvet av Sport & Pengar är en viktig del av vår strategi framöver, säger Thomas Ejderhov.  

- Vi har de senaste åren byggt upp en stark position som mediekanal inom svensk idrott och nu tar vi nästa steg. Vi gör en nysatsning på konferenser och det blir nya ämnen, nya upplägg och nya platser ute i landet. Vi har många spännande idéer och vi har möts av ett stort intresse från många, inte minst de personer som är tänkta som föreläsare. 

Över 1000 deltagare

Grundaren av serien Sport & Pengar är Magnus Roos.

 - När vi startade de här nätverksseminarierna 2002 var syftet att diskutera svensk idrott ur ett kommersiellt perspektiv och det är ännu mer aktuellt idag då vi har nya arenor, flera riskbolag inom idrotten och flera aktörer som exempelvis eventbyråer och sponsorbolag. Det innebär att det hela tiden uppstår nyheter som behöver diskuteras bredare och oftare och då är IA en utmärkt kanal, menar Magnus Roos.

Han har skapat en tradition med årligen återkommande seminarieämnen som Fotboll & Pengar, Skidor & Pengar, Golf & Pengar, Ishockey & Pengar, Tennis & Pengar samt i november varje år Sport & Pengar. 

Köparen Thomas Ejderhov och säljaren Magnus Roos efter att överenskommelsen är uppnådd. 

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.