Idrottens Affärer expanderar

Idrottens Affärer AB fortsätter att växa. Nu tar företaget över seminarieserien Sport&Pengar som blir IA Seminarier.
Thomas Ejderhov, Idrottens Affärer, och Christian Östlund, chef vid Hotell Kung Carl vid Stureplan, är överens om att etablera IA Seminarie mitt i Stockholm.

 

Klicka här och läs mera om seminariet i Göteborg

Premiären för den nya serien blir i Göteborg den 27 maj med titeln ”Idrott – och mycket mer” med syftet att det inte räcker med bara idrott längre. Upplevelsen för besökaren på arena måste bli så mycket mer och större. 

Läsarna har tyckt

- Det är många läsare som faktiskt har uppmuntrat oss att börja med seminarier. Och även utbildning, för den delen, säger Thomas Ejderhov, ägare och chefredaktör för IA.

Efter starten i Göteborg kommer IA Seminarier till Stockholm och här har avtalet slutits med Best Western och hotell Kung Carl vid Stureplan som ska bli återkommande plats och tjäna som en klubblokal för verksamheten. Till den  2 juni är ett första seminarie planerat i Stockholm.

Till IA Seminarier har också Thomas Björn knutits. Han driver till vardags PR-företaget Kraftfull kommunikation och ska vara moderator vid alla konferenser.

Ökade med 27 procent

Idrottens Affärer har expanderat kraftigt i Sverige och har idag en framträdande ställning som oberoende mediekanal för beslutsfattare och många andra inom svensk idrott. Intresset för nyheter och kommentarer runt idrottens kommersiella expansion växer stadigt. Varje månad når IA över 50 000 läsare via www.idrottensafferer.se. Bara under fjolåret ökade antalet läsare med 27 procent. 

- Det här känns oerhört inspirerande. Förvärvet av Sport & Pengar är en viktig del av vår strategi framöver, säger Thomas Ejderhov.  

- Vi har de senaste åren byggt upp en stark position som mediekanal inom svensk idrott och nu tar vi nästa steg. Vi gör en nysatsning på konferenser och det blir nya ämnen, nya upplägg och nya platser ute i landet. Vi har många spännande idéer och vi har möts av ett stort intresse från många, inte minst de personer som är tänkta som föreläsare. 

Över 1000 deltagare

Grundaren av serien Sport & Pengar är Magnus Roos.

 - När vi startade de här nätverksseminarierna 2002 var syftet att diskutera svensk idrott ur ett kommersiellt perspektiv och det är ännu mer aktuellt idag då vi har nya arenor, flera riskbolag inom idrotten och flera aktörer som exempelvis eventbyråer och sponsorbolag. Det innebär att det hela tiden uppstår nyheter som behöver diskuteras bredare och oftare och då är IA en utmärkt kanal, menar Magnus Roos.

Han har skapat en tradition med årligen återkommande seminarieämnen som Fotboll & Pengar, Skidor & Pengar, Golf & Pengar, Ishockey & Pengar, Tennis & Pengar samt i november varje år Sport & Pengar. 

Köparen Thomas Ejderhov och säljaren Magnus Roos efter att överenskommelsen är uppnådd. 

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.