IA lanserar en egen pod

Idrottens Affärer startar en egen pod. Först ut är IA:s kontroversielle krönikör Dan Persson tillsammans med chefredaktör Thomas Ejderhov. Intervjuare är Thomas Björn och ni får veta vem denne Persson är och om IA:s snabba tillväxt.
Nu satsar även vi på Idrottens Affärer på en podsändningar. Vi vill helt enkelt utveckla utbudet till våra läsare/lyssnare. Foto: TT

 

Här hittar du IA Pod

- Idén har funnits ett tag - och när pod har exploderat som kommunikationskanal var det inget att tveka om längre. Vi kör igång!

Intervjuer och nyheter

Det säger Thomas Ejderhov, chefredaktör för Idrottens Affärer och ger en programförklaring:

- Vi kommer att intervjua spännande personer, kända som okända. De finns där ute och är hur många som helst. De som vill uträtta något och som tillhör det vi benämner idrottsindustrin. Människor som står idrotten nära, förbund och föreningar förstås, men också de som gör af'färer, sysslar med TV, event och sponsring m m.

- Det finns många entreprenörerna som vågar satsa och som är vana att ta både initiativ och beslut. Fascinerande personer och projekt vill vi berätta om. 

- Vi blandar de intervjuerna med att berätta om vad vi själva vill åstadkomma. Just nu spänner vi bågen maximalt.

- Bara det att Idrottens Affärer fick 90 000 nya läsare under 2014, en ökning med 40 procent. Nu snittar vi på nära 70 000 i månaden. Det är ju snurrigt mycket. 

90 000 nya läsare

- Eller att vi snart lanserar en satsning som kommer hela idrotten tillgodo i form av rätt personer på rätt plats. Men där får vi lov att återkomma.

Först ut i podden är Dan Persson, Idrottens Affärers kontroversiella krönikör.

- Vi börjar med att gräva där vi står. Dan är en profil inom idrotten, inte minst när det gäller arenafrågan. Hans tydliga ställningstaganden och åsikter berör – och upprör. Det märker vi inte minst i kommentarerna till hans texter, både på sajten och Facebook, förklarar Thomas Ejderhov.

I intervjun med Dan Persson får vi bland annat veta vilket favoritlag han har i ishockey och vilken mediamakthavare som gjorde honom både nervös och nästan mållös när denne ringde upp och erbjöd Dan Persson lunch - och anställning.

Podden produceras av PR-företaget Kraftfull Kommunikation AB och Praise AB med Thomas Björn som intervjuare.

 

Här kan du lyssna på premiäravsnittet direkt:

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.