"Tvingats rannsaka oss"

I senaste IA-podden talar Svenska Golfförbundets generalsekreterare Gunnar Håkansson ut om försäljningarna av Svensk Golf.
Gunnar Håkansson och Annica Lundström från golfförbundet är gäster i IA-Podden.

 

Här hittar du senaste IA-podden.

Affärerna har duggat tätt i Svenska Golfförbundet senaste tiden. Att allt sker just nu är ingen slump, men att det sker samtidigt är en slump.

Svenska Golfförbundets generalsekreterare Gunnar Håkansson gäster IA-podden och berättar om tankarna bakom besluten att sälja så mycket av "klenoderna" på en och samma gång - och nyttan för golfen och golfaren.

Värderat till 33 miljoner

För Svenska Golfförbundet innebär det minskade kostnader och pengar in, förhoppningsvis. Golfens Hus, granne med Stockholms Golfklubb vid Edsvikens strand i Danderyd, är värderat till 33 miljoner kronor. Det kan sluta med att huset byggs om till bostadsrätter. 

- Vår ekonomi är i balans, men det blir svårare att få in externa intäkter och annonsintäkter. Därför har vi varit tvungna att rannsaka oss. När det gäller just Svensk Golf säkerställer vi en publikation om golf för en lång tid fram över, förklarar Gunnar Håkansson.

Vid sin sida i IA-podden har  Annica Lundström, till vardags klubbchef i Örebro City Golf Club, men inbjuden till IA-Podden i egenskap av projektledare för projektet 50/50 - Svenska Golfförbundets vision om ett jämställt arbete i styrelser, kommittéer och ledningsgrupper, på alla nivåer.

Behövs kanske kvotering

Annica Lundström öppnar till och med för kvotering för att uppnå visionen 50/50:

- Vi tjejer vill helst bli tagna på allvar för vår kompetens, men om inte det fungerar kanske det är kvotering som behövs för att bereda plats för oss tjejer därute.

Golfen med sina traditioner från Skottland och England har bestämt sig att "städa ur garderoben av gamla värderingar" en gång för alla. Och det är en pigg tvåbarnsmamma från Örebro som lever och andas golf, som har fått uppdraget och förtroendet att leda förändringsarbetet för framtiden. 

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.