- Vi har en underbar medvind!

April blev en rekordmånad för Idrottens Affärer. 54 000 unika läsare är fler än någonsin, nytt läsarrekord för en enskild artikel och toppresultat för annonsintäkter inklusive digital bilaga.
Åtskilliga bland Idrotten Affärers läsare upptäcker många artiklar i samma stund som de publiceras tack vare att de använder mobiltelefonen. Foto: TT

 

54 000 läsare på en månad är en ökning med nästan 8 000 läsare mot tidigare toppnivå från januari 2015.

Sporrar fortsatta arbetet

- Fantastiska siffror för en nischad sajt som Idrottens Affärer. Vi flyttar fram positionerna inom alla områden och det sporrar oss i det fortsatta arbetet, säger Thomas Ejderhov, redaktör för och ägare av Idrottens Affärer.

Rekord blev det också för läsning av en enskild artikel, nämligen den om Göteborgs Nya Arena i Göteborg. IA:s besök i 800-miljonersarenan som invigs officiellt i början av september och där ägarna redan säkrat 60 miljoner i hyresintäkter första året.

Den artikeln blev också mycket uppmärksammad på Facebook med nära 500 gillare och på gränsen till 100 delningar som spred artikeln långt utanför Idrottens Affärers normala läsarkrets.

Från okänd till välkänd

- Det bara smällde till när vi lade upp artikeln, såväl på sajten som på vår Facebook-sida. Arenor är ett ämne som engagerar, och när det som i Göteborgs fall är två entreprenörer som står bakom i form av Ola Serneke på Serneke och Nils Wiberg på Prioritet Finans, blir det en extra krydda som läsarna uppskattar. Den artikeln hade det mesta, och visar också hur okänd Göteborgs Nya Arena var ute i Idrotts-Sverige. Men inte nu längre, när Idrottens Affärer skrivit om den...

April månad blev även en kommersiell rekordmånad för Idrottens Affärer, vars kommersiella projekt placeras i IA Event. Annonsförsäljningen ökade markant och digital bilaga nummer tre tecknades: Träffpunkt idrott på Svenska Mässan i Göteborg 16-18 mars nästa år. 

Bilagan publiceras 28 maj, exakt en månad innan Almedalsveckan sparkar igång.

Sammantaget gjorde detta april till den kommersiellt bästa månaden i Idrottens Affärers historia.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.