- Vi har en underbar medvind!

April blev en rekordmånad för Idrottens Affärer. 54 000 unika läsare är fler än någonsin, nytt läsarrekord för en enskild artikel och toppresultat för annonsintäkter inklusive digital bilaga.
Åtskilliga bland Idrotten Affärers läsare upptäcker många artiklar i samma stund som de publiceras tack vare att de använder mobiltelefonen. Foto: TT
Annons

 

54 000 läsare på en månad är en ökning med nästan 8 000 läsare mot tidigare toppnivå från januari 2015.

Sporrar fortsatta arbetet

- Fantastiska siffror för en nischad sajt som Idrottens Affärer. Vi flyttar fram positionerna inom alla områden och det sporrar oss i det fortsatta arbetet, säger Thomas Ejderhov, redaktör för och ägare av Idrottens Affärer.

Rekord blev det också för läsning av en enskild artikel, nämligen den om Göteborgs Nya Arena i Göteborg. IA:s besök i 800-miljonersarenan som invigs officiellt i början av september och där ägarna redan säkrat 60 miljoner i hyresintäkter första året.

Den artikeln blev också mycket uppmärksammad på Facebook med nära 500 gillare och på gränsen till 100 delningar som spred artikeln långt utanför Idrottens Affärers normala läsarkrets.

Från okänd till välkänd

- Det bara smällde till när vi lade upp artikeln, såväl på sajten som på vår Facebook-sida. Arenor är ett ämne som engagerar, och när det som i Göteborgs fall är två entreprenörer som står bakom i form av Ola Serneke på Serneke och Nils Wiberg på Prioritet Finans, blir det en extra krydda som läsarna uppskattar. Den artikeln hade det mesta, och visar också hur okänd Göteborgs Nya Arena var ute i Idrotts-Sverige. Men inte nu längre, när Idrottens Affärer skrivit om den...

April månad blev även en kommersiell rekordmånad för Idrottens Affärer, vars kommersiella projekt placeras i IA Event. Annonsförsäljningen ökade markant och digital bilaga nummer tre tecknades: Träffpunkt idrott på Svenska Mässan i Göteborg 16-18 mars nästa år. 

Bilagan publiceras 28 maj, exakt en månad innan Almedalsveckan sparkar igång.

Sammantaget gjorde detta april till den kommersiellt bästa månaden i Idrottens Affärers historia.

Tre Kronors historiska misslyckande i VM-Riga, nionde plats och den sämsta placeringen sedan 1937 i London, diskuterades inte alls vid Svenska Ishockeyförbundets digitala årsmöte på fredagen.

Mats Larsson, avgående styrelseledamot bekräftar för Idrottens Affärer att det var locket på vad gäller VM-insatsen. Dagordningen gav inte utrymme för minsta diskussion,  frågestund eller förklaringar till haveriet i Riga.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Regeringen ökar takten mot ett någorlunda öppet liv för svenskarna. Inriktningen är att idrotter på väg, vatten och i skog ska  kunna ta emot fler än vad nuvarande reglering tillåter. Regeringen ökar också möjligheterna att ta emot mer publik på arenor med flera sektioner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

EM-experterna Daniel Nannskog, Therese Strömberg och Jonas Eriksson samt programledaren André Pops. Foto: Jan Danielsson/SVT

Dagen efter att Ola Toivonen fått beskedet att han tvingas till en knäoperation och inte kan spela mer i MFF i år, presenteras han av  SvT-sporten som ny expertkommentator vid EM-turneringen.

SVt:s stab består totalt av 16 personer. De 16 utgör den synliga staben - kommentatorer, experter och programledare.  

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.