Jonas biljettsystem på export

Från Nyköping till hela världen. Det gäller Jonas Ekegren och hans företag Transticket som nu säljs till globala AXS, ledande inom biljetthantering för sportevenemang inom NBA, NFL, NHL, MLS, AHL, Hockey Canada, Nascar och NCA.
Jonas Ekegren bygger på att eliminera köer i samband med evenemang.

 

Transtickets grundare Jonas Ekegren kommer att fortsätta som vd för AXS Nordic. Han säger: 

- Det här är mycket spännande för Transticket och ett erkännande av vårt arbete för att bli marknadsledande i Norden. Att vara en del av AXS gör det möjligt för oss att erbjuda ännu bredare tekniklösningar och marknadsservice till våra kunder och deras fans. 

Många idrottspartners

Hemma i Nyköping grundade han Transticket 2005 och har blivit det snabbast växande företaget inom ticketing, biljett- och försäljningslösningar.

Sedan starten har Transticket haft en stark tillväxt, och hanterar miljontals biljetter tillsammans med partner som SHL, flera SEF-lag, Svenska skidskytteförbundet, Skyview, Berwaldhallen och ett flertal kulturorganisationer

Nu kommer AXS att integrera sin existerande verksamhet med Transtickets, och därigenom skapa grunden till en av de största innovativa verksamheterna i Sverige och Norden, med kunder som Stockholm Globe Arenas och SHL.

Fusion

AXS är en evenemangsplattform för arenor, arrangörer och idrottslag, som gör det möjligt att erbjuda fans möjligheten att köpa biljetter direkt från deras favoritarena via ett användarvänligt gränssnitt. 

- Det känns mycket roligt att inkludera Jonas och hans medarbetare i AXS, och att fortsätta att erbjuda innovativa lösningar för idrottslag, evenemang och fans i Sverige och Norden, säger Robert Byrne, vd för AXS Europe. 

AXS gick nyligen ihop med Veritix, ett ledande företag inom ticketing för sportevenemang, som servar idrottslag i NBA, NFL; NHL, MLS, AHL, Hockey Canada, NASCAR, NCA och DI-III College Atlethics, och över 1 000 underhållningsarenor i 47 stater i USA samt Canada. 

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Önskemålet har funnits länge i Sverige.Nu kan drömmen bli verklighet. En modern velodrom planeras i en multiarena i Jönköping, där det även ska byggas ett hotell invid. Detta lyft för svensk cykelsport kan stå klart i Jönköping 2026. "En sådan samlingsplats kan vara helt avgörande för att utveckla svensk cykel”, säger Svenska Cykelförbundets ordförande Stefhan Klang.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.