4 miljoner enbart i advokatkostnader

Ligaorganisationen Hockeyettans styrelse har slutligen tvingats acceptera att kalla till ett extra årsmöte. Datum är nu fastställt till den 22 januari 2022, och plats är Scandic Hotel i Upplands Väsby

Kravet har drivits av en ligamajoritet, bestående av 21 föreningar av totalt 40. Majoritetens första begäran avslogs med motiveringen att begäran inte var stadgeenlig. 

 

Bakgrunden är det djupa missnöje som har riktats mot Hockeyettans ordförande, Ronnie Glysing, av ligamajoriteten.  Motsättningar som öppet redovisades i en ljudfil, där företrädare från Hockeyettan uppmanar föreningar att inte spela matcher där Boden och Karlskrona hade hemmaplansfavör.

I syfte att ekonomiskt skada

I syfte att ekonomiskt skada Boden och Karlskrona, och tvinga lagen att acceptera Hockeyettans samarbetsavtal, avseende bland annat ljud – och bildrättigheter.

Agerandet är anmält till både Riksidrottsstyrelsen och Ishockeyförbundet, brottsmisstanken är korruption med uppgifter om att Hockeyettan lovat att betala pengar till de föreningar  som vägrar spela mot Boden/Karlskrona.

-Vi ser verkligen fram emot ett extra möte och vi kommer i god tid före den 22/1 att presentera en ordförande kandidat, och som kan ge Hockeyettan en nystart. Det är mycket som behöver förbättras, inte minst dialogen både internt och externt, meddelar Kim Ahlqvist, ordförande i Nybro Vikings.

Avtalsstriden är flerårig och handlar egentligen om hur Svenska Ishockeyförbundets tävlingsregel, paragraf 6:1, ska tillämpas. Riksidrottsstyrelsen, RIN, har med stöd av Europakonventionen, beordrat ishockeyn att skriva om den aktuella paragrafen.

Ishockeyn har vägrat, av rädsla över att fler föreningar kan vilja lämna sina ligaorganisationer. 

4 miljoner i advokatkostnader

Björn Eriksson, RF:s ordförande, har uttryckt stor irritation över ishockeyns ovilja att följa RIN-domen och hotar med ett ingripande.  I en förlängning kan det innebära att ishockeyn tvingas lämna RF-familjen, en helt unik åtgärd om den här konflikten fortsätter.

Den juridiska processen är omfattande och enligt källor till Idrottens Affärer uppgår Svenska Ishockeyförbundets advokatkostnader i nuläget till fyra miljoner kronor.

Och processen fortsätter. På fredagen beviljade RIN ännu en gång prövningstillstånd för Boden Hockey gällande dispensansökan om ligamedlemskap i Hockeyettan.

 En dispensansökan som förbundet en gång beviljat, men sedan dragit tillbaka.  RIN-domen från den 23 april , som ogiltigförklarar paragraf 6:1 ligger fast. Tills vidare, är bäst att tillägga. 

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu kommer notan för Tillväxtverkets pandemistöd som började betalas ut våren 2020. Den statliga myndigheten kräver i återbetalning  av svenskt föreningsliv 72 603 391  kronor.

Totalt ansökte och beviljades idrotten ersättning med 165 737 037  kronor, att användas för korttidsarbete och permittering av personal under pandemin.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.