4 miljoner enbart i advokatkostnader

Ligaorganisationen Hockeyettans styrelse har slutligen tvingats acceptera att kalla till ett extra årsmöte. Datum är nu fastställt till den 22 januari 2022, och plats är Scandic Hotel i Upplands Väsby

Kravet har drivits av en ligamajoritet, bestående av 21 föreningar av totalt 40. Majoritetens första begäran avslogs med motiveringen att begäran inte var stadgeenlig. 

 

Bakgrunden är det djupa missnöje som har riktats mot Hockeyettans ordförande, Ronnie Glysing, av ligamajoriteten.  Motsättningar som öppet redovisades i en ljudfil, där företrädare från Hockeyettan uppmanar föreningar att inte spela matcher där Boden och Karlskrona hade hemmaplansfavör.

I syfte att ekonomiskt skada

I syfte att ekonomiskt skada Boden och Karlskrona, och tvinga lagen att acceptera Hockeyettans samarbetsavtal, avseende bland annat ljud – och bildrättigheter.

Agerandet är anmält till både Riksidrottsstyrelsen och Ishockeyförbundet, brottsmisstanken är korruption med uppgifter om att Hockeyettan lovat att betala pengar till de föreningar  som vägrar spela mot Boden/Karlskrona.

-Vi ser verkligen fram emot ett extra möte och vi kommer i god tid före den 22/1 att presentera en ordförande kandidat, och som kan ge Hockeyettan en nystart. Det är mycket som behöver förbättras, inte minst dialogen både internt och externt, meddelar Kim Ahlqvist, ordförande i Nybro Vikings.

Avtalsstriden är flerårig och handlar egentligen om hur Svenska Ishockeyförbundets tävlingsregel, paragraf 6:1, ska tillämpas. Riksidrottsstyrelsen, RIN, har med stöd av Europakonventionen, beordrat ishockeyn att skriva om den aktuella paragrafen.

Ishockeyn har vägrat, av rädsla över att fler föreningar kan vilja lämna sina ligaorganisationer. 

4 miljoner i advokatkostnader

Björn Eriksson, RF:s ordförande, har uttryckt stor irritation över ishockeyns ovilja att följa RIN-domen och hotar med ett ingripande.  I en förlängning kan det innebära att ishockeyn tvingas lämna RF-familjen, en helt unik åtgärd om den här konflikten fortsätter.

Den juridiska processen är omfattande och enligt källor till Idrottens Affärer uppgår Svenska Ishockeyförbundets advokatkostnader i nuläget till fyra miljoner kronor.

Och processen fortsätter. På fredagen beviljade RIN ännu en gång prövningstillstånd för Boden Hockey gällande dispensansökan om ligamedlemskap i Hockeyettan.

 En dispensansökan som förbundet en gång beviljat, men sedan dragit tillbaka.  RIN-domen från den 23 april , som ogiltigförklarar paragraf 6:1 ligger fast. Tills vidare, är bäst att tillägga. 

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Göteborg är fyllt till bristningsgränsen av idrottsungdomar, det vet ni vid det här laget.  Så här ser det ut varje år.Detär handbollslag frånPartillecCup som har avslutats, men alla har inte hunnit lämna stan. Och nu kommer dagligen allt flera av  fotbollslagen i Gothia Cup, de som förbereder inledningen på på världens största fotbollsturnering för ungdomar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.