Ungdomlig lansering i Djurgården

-Som ytterst ansvarig ser jag detta som ett klart misslyckande, något som jag beklagar av hela mitt hjärta. Jag har meddelat styrelse, vd. och valberedning att jag lämnar mitt uppdrag vid kommande årsmöte.

På Djurgårdens hemsida skriver Kaarel Lehiste, 66 år, och ordförande sedan 2012,  att han som en konsekvens av nedflyttningen till HA (Hockeyallsvenskan) inte står till förfogande för omval. 

Djurgården lämnar SHL.

Fiaskot mot Timrå i ödeskvalet, fyra raka förluster, har skördat sitt första offer. 

Under Kaarel Lehistes tio år med ordförande-klubban har föreningen varit i en SM-final och en SM-semifinal. Inför den här säsongen var ambitionen en topp sex-placering,  verkligheten blev något helt annat.

Gamle backen ska bygga

Ordförande i valberedningen är Kalle Lilja, lojal och spelskicklig back under 11 säsonger, han avslutade karriären 1990. Hans uppgift är svår – var finns den samlande kraft som kan leda ett återtåg till SHL-familjen?

Vice ordförande är Göran Tidström, 76 år, ledamot i Svenska Ishockeyförbundets styrelse, och tidigare ordförande i Stockholms Ishockeyförbund.

På spelarsidan har K G Stoppel, tillförordnad sportchef, aktiverat plan B och påbörjat arbetat med att bygga en trupp för HA, efter helt nya ekonomiska förutsättningar. Ett mindre antal  väntas följa med nedåt i seriesystemet, bland  dem backarna Ludvig Hedström och Linus Arnesson. Andra som kan stanna kvar är Tom Nilsson, Fredrik Forsberg, Emil Berglund och Tim Söderlund.

En ny generation

 Stoppel räknar också med  att flera unga  spelare ska ta chansen att utvecklas med HA-spel. 

Bland dem Liam Öhgren, Noah Östlund, Calle Odelius samt målvakten Carl Lindbom, utlånad till Västervik under senare av säsongen. Lindbom var mycket lyckosam och hade stor del i Västerviks överraskande kvartsfinalplats i HA. 

18-årige Jonathan Lekkerimäki provade på SHL redan den här säsongen och väntas gå tidigt i kommande NHL-draft. Här har Rögle visat stort intresse.

Duon Marcus Krüger/Daniel Brodin finns båda i Schweiz och skrev tidigt i vintras kontrakt med DIF. Nedflyttningen gör det mindre sannolikt att duon väljer att fullfölja avtalen. Alla kontrakt bryts med automatik vid degradering.

Den avgörande frågar blir hur stor spelarbudget Stoppel kommer att disponera.  HV 71, som jagar för att återta sin SHL-plats,  har den säsongen haft en budget på låg SHL-nivå, det vill säga cirka 70 miljoner. Stoppel kan bara drömma om det beloppet, har han hälften får han vara nöjd.

KJELL NILSSON 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen