MFF fick 350 miljoner för ett år i CL

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som nästan osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

MFF i medvind. Plötsligt fick klubben 80 miljoner och inte 30 som det var tänkt dagarna innan midsommar. Det betyder att MFF fick totalt 350 miljoner för ett år i Champions League

Bakom  avslöjandet står MFF:s ordförande Anders Pålsson i en intervju i Skånskan: https://fotbollskane.se/malmo-ff/nytt-och-ovantat-pengaregn-fran-uefa-till-mff-30-miljoner-blev-80/

Öppen ordförande

Pålsson berättar öppet om skälen till att det blev så mycket mera:

– Vi tror att det beror på två saker. UEFA är inte riktigt transparanta. Men det man sagt är att Covid-kostnaderna blev mycket lägre än man förutspådde och gick ut och berättade för alla klubbarna.

Det andra som är specifikt för oss i MFF är att vi hade ingen konkurrens. Detta är ju marknadspoolen med TV-avtalet och vi var ensamma här uppe. FCK och Rosenborg var inte med, bara Molde till viss del, men i Champions League hade vi en ganska unik position i och med att vi var ensamma och det gjorde att vi fick en mycket, mycket större del.

När Champions League-säsongen är avslutad gör Uefa en revision för att fördela kvarvarande pengar till klubbarna som har deltagit. 

- Det är ju så att man får en del av betalningarna tidigt på året och så får man ytterligare en del efter finalen när UEFA räknat mer noggrant. 

-  Vi ska ju ta upp intäkterna som vi får i juni 2022 under 2021 då vi spelade och då har vi uppskattat vad vi kunde få och tagit upp 30 miljoner, som vi hänfört till 2021 och så blev det nästan 80 miljoner, säger Anders Pålsson till Fotboll Skåne och fortsätter:

350 miljoner plus

- Därför blir det 50 miljoner till som kommer att träffa resultatet nu 2022. Kassan ökar då också med totalen, 30 plus de 50, alltså nästan 80 miljoner.

Därmed står det klart att Malmö FF har inkasserat närmare 350 miljoner kronor från senaste säsongens Champions League-spel,.

Samtidigt hävdas i återkommande artiklar att Malmö FF slutförhandlar med Moustafa Zeidan i Sirius. Och på måndagen gick MFF ut med att fransmannen Mahame Siby från Strasbourg är klar. Ytterligare namn, som Marko Johansson och Saman Ghoddos, cirkulerar också runt klubben.

Så miljonerna kommer till användning.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.