MFF fick 350 miljoner för ett år i CL

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som nästan osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

MFF i medvind. Plötsligt fick klubben 80 miljoner och inte 30 som det var tänkt dagarna innan midsommar. Det betyder att MFF fick totalt 350 miljoner för ett år i Champions League

Bakom  avslöjandet står MFF:s ordförande Anders Pålsson i en intervju i Skånskan: https://fotbollskane.se/malmo-ff/nytt-och-ovantat-pengaregn-fran-uefa-till-mff-30-miljoner-blev-80/

Öppen ordförande

Pålsson berättar öppet om skälen till att det blev så mycket mera:

– Vi tror att det beror på två saker. UEFA är inte riktigt transparanta. Men det man sagt är att Covid-kostnaderna blev mycket lägre än man förutspådde och gick ut och berättade för alla klubbarna.

Det andra som är specifikt för oss i MFF är att vi hade ingen konkurrens. Detta är ju marknadspoolen med TV-avtalet och vi var ensamma här uppe. FCK och Rosenborg var inte med, bara Molde till viss del, men i Champions League hade vi en ganska unik position i och med att vi var ensamma och det gjorde att vi fick en mycket, mycket större del.

När Champions League-säsongen är avslutad gör Uefa en revision för att fördela kvarvarande pengar till klubbarna som har deltagit. 

- Det är ju så att man får en del av betalningarna tidigt på året och så får man ytterligare en del efter finalen när UEFA räknat mer noggrant. 

-  Vi ska ju ta upp intäkterna som vi får i juni 2022 under 2021 då vi spelade och då har vi uppskattat vad vi kunde få och tagit upp 30 miljoner, som vi hänfört till 2021 och så blev det nästan 80 miljoner, säger Anders Pålsson till Fotboll Skåne och fortsätter:

350 miljoner plus

- Därför blir det 50 miljoner till som kommer att träffa resultatet nu 2022. Kassan ökar då också med totalen, 30 plus de 50, alltså nästan 80 miljoner.

Därmed står det klart att Malmö FF har inkasserat närmare 350 miljoner kronor från senaste säsongens Champions League-spel,.

Samtidigt hävdas i återkommande artiklar att Malmö FF slutförhandlar med Moustafa Zeidan i Sirius. Och på måndagen gick MFF ut med att fransmannen Mahame Siby från Strasbourg är klar. Ytterligare namn, som Marko Johansson och Saman Ghoddos, cirkulerar också runt klubben.

Så miljonerna kommer till användning.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Svensk Gymnastik växer - som inget annat förbund. Efter ett stort tapp under pandemin vände kurvan över antalet medlemmar i fjol och trenden håller i sig i år. Siffrorna för 2023 visar en total ökning om sex procent, eller 13 763 aktiva. inte mindre än 237 201 individer är aktiva i 924 föreningar, över hela landet. I 259 av Sveriges 290 kommuner finns minst en gymnastikförening.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.