MFF fick 350 miljoner för ett år i CL

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som nästan osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

MFF i medvind. Plötsligt fick klubben 80 miljoner och inte 30 som det var tänkt dagarna innan midsommar. Det betyder att MFF fick totalt 350 miljoner för ett år i Champions League

Bakom  avslöjandet står MFF:s ordförande Anders Pålsson i en intervju i Skånskan: https://fotbollskane.se/malmo-ff/nytt-och-ovantat-pengaregn-fran-uefa-till-mff-30-miljoner-blev-80/

Öppen ordförande

Pålsson berättar öppet om skälen till att det blev så mycket mera:

– Vi tror att det beror på två saker. UEFA är inte riktigt transparanta. Men det man sagt är att Covid-kostnaderna blev mycket lägre än man förutspådde och gick ut och berättade för alla klubbarna.

Det andra som är specifikt för oss i MFF är att vi hade ingen konkurrens. Detta är ju marknadspoolen med TV-avtalet och vi var ensamma här uppe. FCK och Rosenborg var inte med, bara Molde till viss del, men i Champions League hade vi en ganska unik position i och med att vi var ensamma och det gjorde att vi fick en mycket, mycket större del.

När Champions League-säsongen är avslutad gör Uefa en revision för att fördela kvarvarande pengar till klubbarna som har deltagit. 

- Det är ju så att man får en del av betalningarna tidigt på året och så får man ytterligare en del efter finalen när UEFA räknat mer noggrant. 

-  Vi ska ju ta upp intäkterna som vi får i juni 2022 under 2021 då vi spelade och då har vi uppskattat vad vi kunde få och tagit upp 30 miljoner, som vi hänfört till 2021 och så blev det nästan 80 miljoner, säger Anders Pålsson till Fotboll Skåne och fortsätter:

350 miljoner plus

- Därför blir det 50 miljoner till som kommer att träffa resultatet nu 2022. Kassan ökar då också med totalen, 30 plus de 50, alltså nästan 80 miljoner.

Därmed står det klart att Malmö FF har inkasserat närmare 350 miljoner kronor från senaste säsongens Champions League-spel,.

Samtidigt hävdas i återkommande artiklar att Malmö FF slutförhandlar med Moustafa Zeidan i Sirius. Och på måndagen gick MFF ut med att fransmannen Mahame Siby från Strasbourg är klar. Ytterligare namn, som Marko Johansson och Saman Ghoddos, cirkulerar också runt klubben.

Så miljonerna kommer till användning.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Nu avslöjas att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Djurgårdens  ledningsmål var upptakten till skandalscener vid Stockholmsderbyt. Nu får det bedrövliga upploppen frånTele2-arena sitt efterspel. Polisen ska utreda utreda händelserna under rubriken ”våldsamt upplopp”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.