MFF fick 350 miljoner för ett år i CL

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som nästan osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

MFF i medvind. Plötsligt fick klubben 80 miljoner och inte 30 som det var tänkt dagarna innan midsommar. Det betyder att MFF fick totalt 350 miljoner för ett år i Champions League

Bakom  avslöjandet står MFF:s ordförande Anders Pålsson i en intervju i Skånskan: https://fotbollskane.se/malmo-ff/nytt-och-ovantat-pengaregn-fran-uefa-till-mff-30-miljoner-blev-80/

Öppen ordförande

Pålsson berättar öppet om skälen till att det blev så mycket mera:

– Vi tror att det beror på två saker. UEFA är inte riktigt transparanta. Men det man sagt är att Covid-kostnaderna blev mycket lägre än man förutspådde och gick ut och berättade för alla klubbarna.

Det andra som är specifikt för oss i MFF är att vi hade ingen konkurrens. Detta är ju marknadspoolen med TV-avtalet och vi var ensamma här uppe. FCK och Rosenborg var inte med, bara Molde till viss del, men i Champions League hade vi en ganska unik position i och med att vi var ensamma och det gjorde att vi fick en mycket, mycket större del.

När Champions League-säsongen är avslutad gör Uefa en revision för att fördela kvarvarande pengar till klubbarna som har deltagit. 

- Det är ju så att man får en del av betalningarna tidigt på året och så får man ytterligare en del efter finalen när UEFA räknat mer noggrant. 

-  Vi ska ju ta upp intäkterna som vi får i juni 2022 under 2021 då vi spelade och då har vi uppskattat vad vi kunde få och tagit upp 30 miljoner, som vi hänfört till 2021 och så blev det nästan 80 miljoner, säger Anders Pålsson till Fotboll Skåne och fortsätter:

350 miljoner plus

- Därför blir det 50 miljoner till som kommer att träffa resultatet nu 2022. Kassan ökar då också med totalen, 30 plus de 50, alltså nästan 80 miljoner.

Därmed står det klart att Malmö FF har inkasserat närmare 350 miljoner kronor från senaste säsongens Champions League-spel,.

Samtidigt hävdas i återkommande artiklar att Malmö FF slutförhandlar med Moustafa Zeidan i Sirius. Och på måndagen gick MFF ut med att fransmannen Mahame Siby från Strasbourg är klar. Ytterligare namn, som Marko Johansson och Saman Ghoddos, cirkulerar också runt klubben.

Så miljonerna kommer till användning.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.