Grannsämjan är den bästa i Umeå

Dagens verkliga hjältar i svensk idrott är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Tjejerna i Umeå IK gläds över nya poäng, men det har totalt blivit för få och situationen är hotfull för klubben som också saknar pengar.

2 miljoner saknas hos tjejerna. De riskerar både att åka ur damallsvenskan och att verksamheten upphör.

Umeå IK:s kris är akut och klubben behöver snarast få in 2miljoner kronor, bekäftade  klubbens ordförande Krister Ruth på en presskonferens i torsdags.

I det hopplösa läget agerar Björklöven. Den hockeyallsvenska klubben skänker biljettintäkterna från en sektion på de kommande två hemmamatcherna till Umeå IK.

Björklöven har upprepade gånger de senaste årtiondena varit i ekonomiskt trångmål, som hotat elitlicensen, och vet så väl hur det känns att bli så pressat.

"Vi har tidigare själva varit i ekonomiskt svåra situationer och är tacksamma över det stöd vi fick då och det känns därför bra att vi nu kan vara med och hjälpa UIK", skriver Anders Blomberg på Instagram.

Umeå IK, som tidigare år hade framgångar tack vare ett stjärnlag, har i år en ung och oerfaren trupp och laget är inte tillräckligt konkurrenskraftigt. Laget har inte vunnit en seriematch sedan den 1 maj och drabbats av ekonomiska problem på grund av ökade reskostnader, mindre publikintäkter och mindre sponsorintäkter än budgeterat, skriver VK.

– Det är två miljoner vi behöver och det är ingen liten summa. Vi kämpar på alla sätt och vis, för vi kan inte bara lägga oss ner och dö, betonat Krister Ruth, som framhåller att många har hört av sig och velat hjälpa till.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.