Grannsämjan är den bästa i Umeå

Dagens verkliga hjältar i svensk idrott är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Tjejerna i Umeå IK gläds över nya poäng, men det har totalt blivit för få och situationen är hotfull för klubben som också saknar pengar.

2 miljoner saknas hos tjejerna. De riskerar både att åka ur damallsvenskan och att verksamheten upphör.

Umeå IK:s kris är akut och klubben behöver snarast få in 2miljoner kronor, bekäftade  klubbens ordförande Krister Ruth på en presskonferens i torsdags.

I det hopplösa läget agerar Björklöven. Den hockeyallsvenska klubben skänker biljettintäkterna från en sektion på de kommande två hemmamatcherna till Umeå IK.

Björklöven har upprepade gånger de senaste årtiondena varit i ekonomiskt trångmål, som hotat elitlicensen, och vet så väl hur det känns att bli så pressat.

"Vi har tidigare själva varit i ekonomiskt svåra situationer och är tacksamma över det stöd vi fick då och det känns därför bra att vi nu kan vara med och hjälpa UIK", skriver Anders Blomberg på Instagram.

Umeå IK, som tidigare år hade framgångar tack vare ett stjärnlag, har i år en ung och oerfaren trupp och laget är inte tillräckligt konkurrenskraftigt. Laget har inte vunnit en seriematch sedan den 1 maj och drabbats av ekonomiska problem på grund av ökade reskostnader, mindre publikintäkter och mindre sponsorintäkter än budgeterat, skriver VK.

– Det är två miljoner vi behöver och det är ingen liten summa. Vi kämpar på alla sätt och vis, för vi kan inte bara lägga oss ner och dö, betonat Krister Ruth, som framhåller att många har hört av sig och velat hjälpa till.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.