Från 3 till 70 personer i mediabolaget

Sport i TV attraherar alla, tittare som företag. Därför kan Spring Media, som är ett av Sveriges ledande och växande företag inom sport och TV-produktion expandera ytterligare. Bolaget följer en utstakad strategi för att nå mer framgång, både i Sverige och i Europa, framför allt i DACH-regionen där investeringar nu sker via ett förvärv av företaget Hogmore, med bas i både Lichtenstein och Österrike.

Spring Medias vd, Tobias Osmund, tillsammans med Bernie Riedlsperger, t v, och Klemens Köglska, från företaget Hogmore som nu ingår i Spring Media

- Därmed når vi en marknadsledande position vid försäsongs- och vänskapsmatcher i fotboll – till att börja med.

- Affären stärker Spring Medias position som en tekniskt aktiv och global sportmediebyrå med en stark europeisk hemmamarknad, betonar vd:n, Tobias Osmund.

Spring Media grundades 2011 av Hans Svelander, José Moreno och Torsten Billing. Tre personer då, har blivit 70 dryga tio år senare tack vare en ständig expansion och en stark position som helhetsleverantör av internationell sportmedia.

Står på tre ben

Rättigheter, produktion och distribution av streamingplattformar (OTT)är företagets tre ben och i dag har Spring Media kontor i Sverige, Frankrike, Storbritannien, Österrike, Lichtenstein, Lettland, Kazakstan och Mexiko. Sport och TV är de samlade nämnarna för verksamheten och inkluderar allt från produktion av bilder, antingen till digital tv eller för streaming, vidare att representera kunder i förhandlingar för att tillvarata rättigheter och här säljer Spring Media exempelvis OS-bilder i Asien.

Omsättningen i fjol var 245 miljoner med en god lönsamhet.

Tobias Osmund uppskattar att verksamheten i dag är till 40 procent Sverige-baserad med bl a uppdrag för ESS-speedway, Elitserien i bandy, SSL Innebandy och att producera sändningarna från Hockeyallsvenskan, damallsvenskan i fotboll och Stockholm Open. 

Utomlands har Spring Media spännande uppdrag med ansvar för klubb-TV i storklubbar som Arsenal, Chelsea och PSG. Statusjobb som är bra att framhålla vid kommande uppvaktningar i DACH-regionen. Företaget har också uppdrag via  internationella olympiska förbund som gymnastik, taekwondo och distribuerar dessutom TV-rättigheterna för OS i delar av Asien.

Nya pengar öppnade

Ett genombrott skedde i fjol när Helix Kapital tog beslutet att investera i företaget.

- Då fick vi de ekonomiska möjligheterna att stärka bolaget på den nordiska marknaden och accelerera en internationell expansion, framhåller Tobias Osmund.

Dessförinnan hade Spring Media förenat sitt produktionsutbud genom att 2018 förvärva en majoritetsandel i Lettland-baserade Sportacentrs och slå samman intern kapacitet. Det resulterade i lanseringen av en ny enhet, Spring Productions. 

Koncernen Spring Media i dag består av Spring Media samt Future Sports Agency som båda verkar inom rätttighetdistribution och rådgivning, samt Staylive (OTT-plattformsleverantör ochSportacentrs (fjärrproduktion). 

Tobias Osmund är vd och Manfred Aronsson ordförande i koncernstyrelsen.

Där ska inköpta Hogmores duo, grundaren Bernie Riedlsperger och Klemens Köglska också ingå. 

-Det blir oerhört spännande att få vara med på den här resan. Vi har en unik position på marknaden och kan erbjuda allt ett förbund, en liga eller en klubb behöver för att stärka sin mediaprodukt med rådgivning och strategi, rättighetsförsäljning, produktion, streamingtjänster och sponsorpaketeringar, säger Hans Svelander, en av Spring Medias grundare.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Elitloppet och hade en efterlängtad revansch och de fem segermiljonerna  i sikte. Inledningen stärkte förväntningarna, kusken Örjan Kihlström styrde till spets och tränaren Daniel Redén log. Men franska stjärnhästenHorsy Dream med Eric Raffin stod för en våldsam speed och sänkte Europarekordet när han vann på 1.08,0!

” Som ett jetplan kom, kommenteradeÖrjan Kihlström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.