Hugo flyttar för rekordet 133 miljoner

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Samtidigt avslöjades att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Nu avslöjas att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Hugo har i några månader varit högaktuell för en utlandsflytt. Flera utländska klubbar har spejat på honom.

- Jag har vetat i en vecka eller två att det var klart. Det är ingen hemlighet att jag sagt att Bundesliga är en liga som jag tror passar mig bra, sa Hugo efter söndagens match.

MFF-talangen ansluter till Bundesligaklubben 1 juli.

– Jag har några veckor kvar att njuta av allt det innebär att vara MFF-spelare. Det är två matcher kvar och särskilt hemmamatchen kommer att bli speciell. Just nu känner jag bara en stor tacksamhet, säger Hugo Larsson i ett pressmeddelande.

Hugo hade i vintras bud från Bournemouth i Premier League, men tackade nej. Jämfört med den processen har det varit lugnare den här gången, medger han.

- Jag har haft ett hum om vart jag vill, sedan blev det lite mer självklart efter det som hände i januari. Då jag såg vad jag inte ville, säger Hugo Larsson.

 Enligt Aftonbladet handlar det om den dyraste övergången hittills från allsvenskan.

Frankfurt uppges betala motsvarande drygt 130 miljoner kronor för svensken – mycket mera än de cirka 90 miljoner kronor som AIK fick av Dortmund för Alexander Isak 2017.

Hugo Larsson svarar lite försiktigt när rekordsummorna kommer på tal i intervjuerna.

-  Det ska inte bara vara bra för mig, då jag är glad att Malmö i så fall får mycket också, säger han.

Malmö FF skriver inte vilken summa de får för sin mittfältstalang men bekräftar att affären är den största som en svensk klubb någonsin har gjort.

- Det här är precis vad Malmö FF handlar om. Det började med en scouting i närområdet och sedan en lång rad år av hårt jobb och god utveckling genom vår akademi, där många väldigt kompetenta ledare gjort ett fantastiskt arbete. Detta arbete togs sedan vidare i A-laget på ett fint sätt, säger sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter:

- I slutändan är det självklart så att Hugo Larsson ska ha störst beröm av alla. Han är en fantastisk talang och fotbollsspelare men minst lika mycket en fantastisk kille som dessutom är MFF:are in i själen.

Inte nog med det. Nu får MFF också några bonusmiljoner för Anel Ahmedhodzic som gjorde succé i MFF efter att återkomsten från Nottingham Forest 2019 har varit mycket lyckosam. En utlåning till Bordeaux förra våren slutade med att han såldes till storsatsande Sheffield United i Championship. Då fick Malmö FF runt 45 miljoner kronor för mittbacken. Nu kan klubben förvänta sig ytterligare ett antal miljoner i bonus efter det engelska lagets avancemang til Premier Legaue..

Mera MFF och miljoner - Roony Bardghji, 17är ytterligare ett löfte  MFF tappade greppet om och som inte säkrades via avtal. Han gick plötsligt till FC Köpenhamn och värderas i dag till runt 150 miljoner vid en övergång till en internationell klubb! Roony rankas som en av de främsta tonåringarna i fotbolls-Europa. Han är fostrad i MFF och var tidigare lagkompis med Hugo. Roony bor kvar i Malmö och pendlar till FCK:s matcher och tränningar.

Det har inte framkommit om MFF har procent när den talangen flyttar utomlands. Det hade varit ytterligare en möjlighet att stärka kontot!

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med genomförd en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen