Hugo flyttar för rekordet 133 miljoner

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Samtidigt avslöjades att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Nu avslöjas att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Hugo har i några månader varit högaktuell för en utlandsflytt. Flera utländska klubbar har spejat på honom.

- Jag har vetat i en vecka eller två att det var klart. Det är ingen hemlighet att jag sagt att Bundesliga är en liga som jag tror passar mig bra, sa Hugo efter söndagens match.

MFF-talangen ansluter till Bundesligaklubben 1 juli.

– Jag har några veckor kvar att njuta av allt det innebär att vara MFF-spelare. Det är två matcher kvar och särskilt hemmamatchen kommer att bli speciell. Just nu känner jag bara en stor tacksamhet, säger Hugo Larsson i ett pressmeddelande.

Hugo hade i vintras bud från Bournemouth i Premier League, men tackade nej. Jämfört med den processen har det varit lugnare den här gången, medger han.

- Jag har haft ett hum om vart jag vill, sedan blev det lite mer självklart efter det som hände i januari. Då jag såg vad jag inte ville, säger Hugo Larsson.

 Enligt Aftonbladet handlar det om den dyraste övergången hittills från allsvenskan.

Frankfurt uppges betala motsvarande drygt 130 miljoner kronor för svensken – mycket mera än de cirka 90 miljoner kronor som AIK fick av Dortmund för Alexander Isak 2017.

Hugo Larsson svarar lite försiktigt när rekordsummorna kommer på tal i intervjuerna.

-  Det ska inte bara vara bra för mig, då jag är glad att Malmö i så fall får mycket också, säger han.

Malmö FF skriver inte vilken summa de får för sin mittfältstalang men bekräftar att affären är den största som en svensk klubb någonsin har gjort.

- Det här är precis vad Malmö FF handlar om. Det började med en scouting i närområdet och sedan en lång rad år av hårt jobb och god utveckling genom vår akademi, där många väldigt kompetenta ledare gjort ett fantastiskt arbete. Detta arbete togs sedan vidare i A-laget på ett fint sätt, säger sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter:

- I slutändan är det självklart så att Hugo Larsson ska ha störst beröm av alla. Han är en fantastisk talang och fotbollsspelare men minst lika mycket en fantastisk kille som dessutom är MFF:are in i själen.

Inte nog med det. Nu får MFF också några bonusmiljoner för Anel Ahmedhodzic som gjorde succé i MFF efter att återkomsten från Nottingham Forest 2019 har varit mycket lyckosam. En utlåning till Bordeaux förra våren slutade med att han såldes till storsatsande Sheffield United i Championship. Då fick Malmö FF runt 45 miljoner kronor för mittbacken. Nu kan klubben förvänta sig ytterligare ett antal miljoner i bonus efter det engelska lagets avancemang til Premier Legaue..

Mera MFF och miljoner - Roony Bardghji, 17är ytterligare ett löfte  MFF tappade greppet om och som inte säkrades via avtal. Han gick plötsligt till FC Köpenhamn och värderas i dag till runt 150 miljoner vid en övergång till en internationell klubb! Roony rankas som en av de främsta tonåringarna i fotbolls-Europa. Han är fostrad i MFF och var tidigare lagkompis med Hugo. Roony bor kvar i Malmö och pendlar till FCK:s matcher och tränningar.

Det har inte framkommit om MFF har procent när den talangen flyttar utomlands. Det hade varit ytterligare en möjlighet att stärka kontot!

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Örebro Hockey Koncern, med SHL-laget Örebro HK, redovisar ett ekonomiskt plus på tre miljoner kronor för säsongen 2023-2024.  Nettoomsättning uppgick till 153,5 miljoner, nytt rekord, att jämföras med säsongen 2022-2023, 143 miljoner kronor.

Säsongen var, milt uttryckt, jobbig för föreningen. I play off föll laget mot Luleå i åttondelsfinal, 1-2 i matcher, men det var inte på isen som laget skapade rubriker. 

Huvudtränaren Johan Hedberg, ny för säsongen, sparkades tidigt och sportchefen Niklas Eriksson klev ned i båset. Vd. Mikael Johansson föll i onåd hos styrelsen och skickades brutalt iväg efter sju års arbete.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

En golfhelg framförTV:n är högaktuell och angelägen för åtskilliga svenskar. 
I synnerhet när Tige r Woods är tillbaka och tre svenskar också står beredda. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.