Välkända idrottssajter byter ägare

Företaget Everysport  säljer sina populära sajter, Svenska Fans, Hockeysverige, Fotbolldirekt samt Innebandymagazinet för 44 miljoner kronor till danska Better Collective.

Sajterna har haft en stark tillväxt bland fans till olika idrotter och kunde nu redovisa 4 miljoner besökare per månad. Svenska Fans som startades av fyra unga entreprenörer, i början av 2000-talet och som sedan har haft flera ägare, däribland Stampen. Everysport tog över för cirka åtta år sedan. 

“Vi är stolta över att ha utvecklat sajterna till några av Sveriges största nyhetsmedier inom sina respektive sporter. Därtill har vi framgångsrikt kommersialiserat varumärkena och i samtliga fall även vänt en negativ ekonomisk utveckling till god lönsamhet”, säger Everysports vd Hannes Andersson.

Better Collective som har huvudkontor i Köpenhamn, men är noterat på Stockholmsbörsen  är ett “affiliate-bolag” vilket innebär att verksamheten är byggd på ersättning för att skicka vidare besökare till sina uppdragsgivare, i det här fallet ofta bettingbolag.

“En viktig del i Better Collectives strategi är att förvärva ledande nationella sportmedier med starka varumärken och en lojal och återkommande publik. Mot den bakgrunden passar dessa sportmedievarumärken perfekt in i vår portfölj”, säger Better Collectives vd Jesper Søgaard. 

De sålda sajterna står för cirka 15 procent av Everysports omsättning som under 2022 uppgick till totalt 189 miljoner kronor. 

Everysports marknadsvärde uppgick till 71 miljoner kronor efter börsens stängning på måndagen. Danskarna betalade 44 miljoner kronor. 

Företaget behöll hockeysajten Elite Prospects och med en stärkt kassa är avsikten att satsa där. Hockeydatabasen bedöms ha en god potential. 

Däremot är intresset mindre för att låta satsningen på padel växa.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen