Hockeysajt med liten personal och stora idéer

Sportnyhet AB, ett företag med endast tre anställda från Nyköping, har skrivit en David mot Goliat-historia i den svenska medievärlden. Med sin sajt VMhockey.se har företaget inte bara blivit det mest framträdande mediet i Södermanland, utan också klättrat till topp 6 bland medier och till en tredjeplats bland sportsajter i Sverige, baserat på sökmotortrafik i december enligt Ahrefs. 

Sportnyhet Sverige har, genom enmålmedveten satsning på SEO och digital marknadsföring, uppnått det som få småföretag inom mediebranschen lyckas med:, nämligen att utmana och konkurrera med de etablerade mediejättarna. Med en portfölj av sajter inklusive Handbolls-EM.se, Handbolls-VM.nu, EM-fotboll.se, och VM-fotboll.se, har de lockat läsare över hela Sverige.

Nästan 1 miljon besökare

VMhockey.se blev en särskild framgångssaga under årets Junior-VM i ishockey, som hölls i Göteborg. I december nådde sajten en imponerande milstolpe med nästan 1 miljon besökare. Denna anmärkningsvärda trafik uppnåddes trots att turneringen endast varade i sex dagar under månaden, med slutspelet som i januari.

- Sportnyhet AB:s placering på Ahrefs topp 100-lista är inte bara en bedrift för företaget, utan det belyser också vikten av innovativt tänkande och teknikens roll inom sportmedia.numera., säger  VD:n, Anders Granström, som också är chefredaktör på VMhockey.se. Han har med sitt team förvandlat företaget till en kraft att räkna med inom den digitala mediearenan.

- Jag är otroligt stolt över den härbedriften och mitt team, Att vi som ett litet medieföretag kan vara uppe och slåss med de stora jättarna är väldigt häftigt. En bekräftelse på att allt vårt arbete verkligen har gett effekt.

"En liten kan prestera"

Ahrefs lista inkluderar de webbplatser med störst trafik från sökmotorer, vilket ytterligare framhäver Sportnyhet Sveriges framgång. 

-  Vår framgångshistoria med VMhockey.se är ett lysande exempel på hur en liten aktör med innovativa strategier och teknik kan göra ett betydande avtryck i sportmediavärlden.

- Framgångarna  innebär  värdefulla insikter och inspiration för alla inom sport- och mediebranschen och visar hur man kan omdefiniera reglerna för spelet genom att omfamna den digitala erans möjligheter.

Anderfs Granström har på sajten ublicerat hela topplistan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.