Hockeysajt med liten personal och stora idéer

Sportnyhet AB, ett företag med endast tre anställda från Nyköping, har skrivit en David mot Goliat-historia i den svenska medievärlden. Med sin sajt VMhockey.se har företaget inte bara blivit det mest framträdande mediet i Södermanland, utan också klättrat till topp 6 bland medier och till en tredjeplats bland sportsajter i Sverige, baserat på sökmotortrafik i december enligt Ahrefs. 

Sportnyhet Sverige har, genom enmålmedveten satsning på SEO och digital marknadsföring, uppnått det som få småföretag inom mediebranschen lyckas med:, nämligen att utmana och konkurrera med de etablerade mediejättarna. Med en portfölj av sajter inklusive Handbolls-EM.se, Handbolls-VM.nu, EM-fotboll.se, och VM-fotboll.se, har de lockat läsare över hela Sverige.

Nästan 1 miljon besökare

VMhockey.se blev en särskild framgångssaga under årets Junior-VM i ishockey, som hölls i Göteborg. I december nådde sajten en imponerande milstolpe med nästan 1 miljon besökare. Denna anmärkningsvärda trafik uppnåddes trots att turneringen endast varade i sex dagar under månaden, med slutspelet som i januari.

- Sportnyhet AB:s placering på Ahrefs topp 100-lista är inte bara en bedrift för företaget, utan det belyser också vikten av innovativt tänkande och teknikens roll inom sportmedia.numera., säger  VD:n, Anders Granström, som också är chefredaktör på VMhockey.se. Han har med sitt team förvandlat företaget till en kraft att räkna med inom den digitala mediearenan.

- Jag är otroligt stolt över den härbedriften och mitt team, Att vi som ett litet medieföretag kan vara uppe och slåss med de stora jättarna är väldigt häftigt. En bekräftelse på att allt vårt arbete verkligen har gett effekt.

"En liten kan prestera"

Ahrefs lista inkluderar de webbplatser med störst trafik från sökmotorer, vilket ytterligare framhäver Sportnyhet Sveriges framgång. 

-  Vår framgångshistoria med VMhockey.se är ett lysande exempel på hur en liten aktör med innovativa strategier och teknik kan göra ett betydande avtryck i sportmediavärlden.

- Framgångarna  innebär  värdefulla insikter och inspiration för alla inom sport- och mediebranschen och visar hur man kan omdefiniera reglerna för spelet genom att omfamna den digitala erans möjligheter.

Anderfs Granström har på sajten ublicerat hela topplistan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.