Turbulens i AIK-hockey

Inkassokrav på 1,7 miljoner kronor och tränarduo lämnar.  AIK:s sportchef, Niklas Persson, ställs inför stora utmaningar inför säsongs lagbygge i hockeyallsvenskan.
AIK:s ishockey är vid vägs ände i striden med Tillväxtverket gällande återbetalningskrav  på 1,7 miljoner kronor avseende korttidsstöd under pandemin.

AIK:s klagan har avvisats i olika juridiska instanser, och ärendet handläggs nu av Kammarkollegiets inkassogrupp.  Slutdatum för inbetalning har passerats och AIK söker nu stöd för en avbetalningsplan i diskussioner med Kammarkollegiet.
Vd. Anders Olsson är hoppfull och säger till föreningens hemsida att i samtal med Kammarkollegiet har avtal träffats om en längre avbetalningsplan, som AIK nu har att förhålla sig till. 
Uppfylls inte betalplanen går skulden vidare till Kronofogden, och AIK:s ishockey är under konkurshot. Anders Olsson säger dock att AIK kommer att ”kunna hantera” den uppkomna skulden.
Vad gäller den sportsliga ledningen har det sedan tidigare varit klart att huvudtränaren Anton Blomqvist lämnar för en tränarroll i HV 71.
 På fredagen stod det också klart att säsongens assisterande tränare Fredrik Stillman bryter sitt kontrakt av personliga skäl.  Han har sin bas i Jönköping och är en av HV:s mest meriterade spelare genom tiderna.
-Jag har haft stor hemlängtan under året som gått, och väljer därför att avbryta mitt uppdrag i AIK, säger Fredrik Stillman till hemsidan.
AIK tappar också flera tongivande spelare, som  forwarden Wilhelm Ignberg/Nilsson som följer med Blomqvist till HV 71. 
I flera intervjuer har sportchef Niklas Persson meddelat att föreningen har erhållit ett ”ett betydande ekonomiskt tillskott där majoriteten av kapitalet är garanterat för en fortsatt tre års satsning mot SHL”.  
Den här säsongen föll AIK i kvartsfinal mot Mora. Föreningen föll ur SHL 2014 och har sedan misslyckats med att komma tillbaka.
Allsvenska rivalen Björklöven avskedade på fredagen hela tränarstaben med Viktor Stråhle, huvudtränare, i spetsen. I nedflyttade  IK Oskarshamn är det nu officiellt att Björn Carlsson, närmast från Alvesta i Hockeyettan och tidigare spelare i ostkustlaget, tar platsen på tränarbänken efter Martin Filander. Denne är ledig för nya uppdrag – i Stockholm eller Umeå kanske?
Kjell Nilsson 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.