Vem vill nu ta ansvar i Leksand?

Efter bara 10 månader på posten som ordförande för SHL-laget Leksand väljer Mats Ekelund, 69 år, att hoppa av.  Han kommer även att lämna ordförande klubban i bolagsstyrelsen.
 Årsmötet äger rum 28 juni och Ekelunds avhopp blev officiellt via valberedningens meddelande på föreningens hemsida. omval. Även Keith Karlsson, välkänd entreprenör väljer att lämna

 

2023 års stämma kunde slutföras först den 28 augusti 2023, efter att ha brutits två gånger tidigare under kaosartade former. 

Nära polisanmälan

 Supporterföreningen Superstars och moderklubben var på kollisionskurs och flera nominerade till ny styrelsen hotades och trakasserades med bland annat könsord. En polisanmälan hängde i luften,  men slutligen kunde en inflyttad skåning och med bakgrund i bankvärlden, Mats Ekelund, väljas till ny ordförande.
Ekelund skapade omedelbart ny oro i föreningen då han klargjorde att hade för avsikt att köpa Per Ove Ejendals aktieinnehav i Leksands IF Ishockey AB. 
Ejendal,  som är föreningens största finansiär, ilsknade till och svarade Mats Ekelund med att han saknade ekonomiska muskler för en sådan affär.
Varpå Mats Ekelund svarade med att han drog tillbaka budet på grund av skattetekniska skäl.
-Experter på området som vi har pratat med avrådde oss, förklarade han då för Falu-Kuriren.

Särskild utredning

Under våren 2024 har en SVT-dokumentär, ”Hatet mot Leksand” skildrat sprickan mellan styrelsen och Superstars. 
I en extern utredning om händelser under årsmöteskalabaliken konstateras att ”händelserna anses ligga inom för vad yttrandefriheten medger, och vad som man aktivt inom den här typen av verksamhet får anses tåla”.
Utredaren att menar flera av budskapen kan anses kränkande enligt Svenska Ishockeyförbundets regelbok, men att det varit svårt att sätta dessa i ett större sammanhang.
 På isen gick det under säsongen bättre än i styrelserummen. Laget var i kvartsfinal och pressade Frölunda i en sju matchs serie.
Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.