Han stoppar Kalmar Arena igen

En gång till. En privatperson i Kalmar ger sig inte inför planerna på att en ny fotbollsarena i stan. Nu har han överklagat beslutet om ett bygge för tredje gången. Därmed blir arenan ytterligare försenad.

Personen tycks se vägen till målet som viktigare än målet. På onsdagskvällen postade den Kalmarbo som tidigare ifrågasatt borgen sina invändningar till Regeringsrätten, uppger tidningen Barometern.

- Kommunen har skött det här klantigt från allra första början. Arenan röstades igenom på ett kuppartat sätt. Jag vill ha frågan prövad i högsta instans, säger den överklagande Kalmarbon.

Att såväl Länsrätten som Kammarrätten har gett klartecken till bygge innebär att Kalmarbon ger sig. Det förefaller snarare som om han får ytterligare energi. ”Tvärtom lämnade domarna mer frågetecken än svar”, menar han i Barometern.

Mannen har hakat upp sig på det rätta eller orätta i att en kommun ger stöd till ett privat bolag. Det är möjligt om det finns synnerliga skäl, vilket inte har framkommit enligt mannen. Han anser att inte heller länsrätten förmått förklara vilka synnerliga skäl som det finns i just Arenafrågan.

- Kammarrätten avslog bara överklagan. Därför vill jag gå vidare och driva frågan så långt det går, säger mannen som uppger att han får allt mera stöd, både från andra människor, och ett antal prejudicerande domar.

- Debatten har varit sned från första början. Men på senare tid tycker jag mig ha fått mer stöd för mina åsikter.

När Regeringsrätten kan ta upp ärendet är oklart, men processen förlängs och arenan fördröjs, om det över huvud taget blir verklig någon gång.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.