Miljonrullningen ska granskas

Ett skandalbygge som bara blir dyrare och dyrare. Budgeterade 140 miljoner är uppe i 264 miljoner. Nu stoppar Vänersborgs kommun utbetalningarna till ett stort antal leverantörer som fakturerat för arbetet vid Arena Vänersborg.
Annons

Vänersborg har fått en av landet finaste bandy- och eventhallar. Hittills har kommunen betalat ut 243 miljoner kronor för Arenan. Trots det fortsätter det att komma in nya fakturor. Men nu är det alltså stopp för ytterligare utbetalningar.

Granskar alla fakturor

- Vi vill reda ut vad det är för fakturor och har sagt till leverantörerna att det kan ta upp emot en månad, säger Marie Dahlin, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Hon har tidigare krävt besked av WSP Management, som har uppdraget från kommunen att ansvara för att budget och tidsplan av bygget hålls.

Frågorna var självklara - hur kunde det gå så snett och varför blev bygget så oerhört mycket dyrare? Svaret från WSP skingrade inte dimman och ilskan ingör miljonrullningen.

Vem stod bakom beställningarna?

Marie Dahlin begärde också att varje faktura skulle specificeras och att det skulle framgå vem som hade gjort beställningen. Men inte heller nu blev förklaringen tydlig.

Kommunen kräver nu ett ett möte med WSP för att få besked om vad det är för typ av ändrings- och tilläggsbeställningar som utförts och vem det är som har gett klartecken till dem.

Tidigare har Dahlin krävt besked av WSP Management, som har kommunens uppdrag att ansvara för att budget och tidsplan av bygget hålls, varför bygget blev västenligt dyrare än de tidigare sagt. Svaret från WSP kunde dock inte bringa klarhet i frågan.

Därför kommer nu kommunen att kräva ett möte med WSP, för att reda ut vad det är för typ av ändrings- och tilläggsbeställningar som utförts och vem det är som har gett klartecken till dem.

Samtidigt rapporteras att Arena Vänersborg att locka arrangörer av olika slag. I början av januari hoppas kommunledningen att kunna presentera flera evenamang.

 

Larmrapprterna från klubbar runt om i Sverige om att ungdomar tappade intresset i spåren på alla restriktioner fick regeringen att handla. På måndagen kom beskedet - Idrottsrörelsen får 600 miljoner kronor i s k krisstöd. Pengar ska riktas till åtgärder för att omstarta verksamheten. 

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Det är en tre-årig överenskommelse med fokus å på bordtennisevenemang.

Inledningsvis är det ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli inför OS i Tokyo i sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

En synnerligen ovanlig värvning - danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Han lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.

Hans klybbyte sker lagom när spekulationerna om att han löpte risk att bli sparkad efter Häckens bedrövliga inledning på allsvenskan.